"Eén speeldag schorsing voor Carcela, zoals Ruytinx"

Caroline Tonnelier
| 17 reacties
"Eén speeldag schorsing voor Carcela, zoals Ruytinx"
Foto: © Photonews

Mehdi Carcela kreeg maandag een schorsingsvoorstel van drie speeldagen na zijn uitsluiting tegen Anderlecht. Standard vond de sanctie alvast overdreven en daar waren ook de analisten in Extra Time het mee eens.

Over de vraag of de rode kaart al dan niet verdiend was, was iedereen rond de tafel van Frank Raes het eens. Johan Boskamp gaat er echter vanuit dat het niet om een bewuste actie gaat en pleit dan ook voor een sanctie van één speeldag. Dat zou in lijn zijn met de sanctie die Björn Ruytinx recent kreeg, al was het oorspronkelijke voorstel toen ook drie matchen.

Filip Joos en Wesley Sonck kwamen ook nog terug op de globale prestatie van scheidsrechter Gumienny, maar beide heren waren het duidelijk oneens op dat vlak. Sonck was niet onder de indruk van de prestatie van de ref. “Het was zijn beste actie, direct rood geven”, zo vond de Ninovieter. Hij verwees onder meer naar Kljestan, die ontsnapte aan een tweede gele kaart. Filip Joos van zijn kant had wel lof voor Gumienny, die naar zijn mening een moeilijke match uitstekend in handen hield. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties