Opmars Essevee geen toeval: "Misschien nieuwe titelmatch?"

Opmars Essevee geen toeval: "Misschien nieuwe titelmatch?"
Foto: © Photonews

Ook dit jaar lijkt Zulte Waregem de knuppel in het hoenderhok te gooien en een hartig woordje te kunnen meespreken met de clubs met de grote budgetten in de Jupiler Pro League. Wij lieten enkele spelers aan het woor die met Essevee furore maakten in hun eerste jaar in de Jupiler Pro League.

Voetbalkrant.com sprak met Stijn Meert en Pieter Merlier over de opgang van Zulte Waregem in de Jupiler Pro League en hoe ze de komende maanden bekijken. "Voor mij is dit geen verrassing", geeft Meert aan. "Als beloftentrainer volg ik de ontwikkelingen op de voet en de basis is sterk, niet enkel op sportief vlak. Als je ziet dat we iemand als Hazard hier kunnen houden, dat zegt veel. Drie jaar geleden zou dat niet kunnen."

Voor Merlier is het wel een verrassing dat Essevee opnieuw mee kan strijden om de knikkers: "Die ploeg verandert constant, hé. Ook naar volgend seizoen zal er moeten gepuzzeld worden. In mijn periode was er ook zo'n piek: meteen Europees spelen het seizoen nadat we uit tweede klasse kwamen. Maar daarna was het wel wat minder, nu blijven de goede resultaten maar aanhouden."

"Constante in top-6 de ambitie"

De constante zit inderdaad in de prestaties van Zulte Waregem: "Dit kan je geen piek meer noemen", is Merlier duidelijk. "Zulte Waregem aan de hoogste regionen van het klassement, dat is een constante aan het worden."

"En dat is net het doel en de ambitie", pikt Meert in. "We zijn nu een certitude in de top-6 en zullen dat ook de komende jaren zijn. De uitstraling van de club is veranderd en we kunnen spelers die vertrekken waardig vervangen. Maar wat de toekomst brengt, is moeilijk te zeggen. Het blijft opboksen tegen de grote clubs."

En waar kan het dit seizoen eindigen? "We moeten een kat een kat noemen. Als ze tegen Club Brugge winnen of een draw halen, blijven ze meespelen om de titel. Op de laatste speeldag trekt Essevee naar Brugge. Misschien zit er een nieuwe titelmatch in?"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties