Reactie Ervaringsdeskundige Van Eenoo geeft tips: "Goed starten en thuis winnen"

Ervaringsdeskundige Van Eenoo geeft tips: "Goed starten en thuis winnen"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

OH Leuven heeft drie weken om de eindronde met de eersteklassers voor te bereiden. Daarin kan Lukas Van Eenoo zijn ploegmaats al wat voorbereiden, want de middenvelder maakte het vorig seizoen al eens mee met Cercle en rondde dat succesvol af.

Johan Walckiers in Leuven

Van Eenoo kwam een halfuurtje na de wedstrijd de perszaal in met een grote smile op het gezicht. Hij kreeg door de schorsing van Karel Geraerts nog eens een basisplaats. Toen zijn coach hem zag, riep hij: 'Zie je wel dat je geen speler voor de bank bent'. "Ivan zegt zulke dingen wel meer, tegen alle spelers", lachte Van Eenoo. "Maar dat bewijst dat voor hem iedereen even belangrijk is. Ook de jongens die er naast vallen. Het is niet leuk om op de bank te zitten, maar de coach blijft je wel vertrouwen geven. En natuurlijk wil ik in die eindronde de ploeg helpen."

Deze keer geen zwak broertje

En helpen kan hij, want vorig seizoen speelde hij geen slechte eindronde met Cercle. "Echte tips om die eindronde aan te vatten bestaan er niet. Het komt er op aan om goed te starten en thuis alles te winnen", zegt Van Eenoo. "Het is ook moeilijk te vergelijken met vorig seizoen. Toen zat er met WS Woluwe een zwak broertje in de groep. Dit seizoen zal dat niet het geval zijn."

Van Eenoo weet wel dat de eindronde een andere aanpak vereist. "Het zijn andere matchen dan gewone competitiematchen. Iedereen speelt van match 1 en vanaf de eerste minuut met het mes tussen de tanden. Je moet gewoon honderd procent klaar zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 3

Nieuwste reacties