Top&Flop Essevee & Le Postollec

Essevee & Le Postollec
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Ook dit seizoen geeft de redactie wekelijks in deze Top & Flop een beschouwing van de hoog- en laagvliegers van de afgelopen speeldag. Wie was top en wie was flop?

Door Aernout Van Lindt

TOP

De wilskracht van Zulte Waregem

Invincible at home. Ook tegen Club Brugge bewezen de troepen van Dury dat de Gaverbeek dit seizoen een onneembare vesting is. Vriendschappelijk tegen Bordeaux, bekergewijs tegen Cercle en Gent en nu ook al 17 competitiewedstrijden slaagde niemand er in te gaan winnen in het Regenboogstadion.

Toeval? Of toch ook een teken van de geweldige wilskracht die Essevee kan aan de dag leggen. De rush van een kapotte Hazard in minuut 92 doet vermoeden dat alle kopjes terug geweldig goed zitten. Een zwak Genk, een zwak Standard en een zwak Club Brugge? Neen, gewoon een sterk Zulte Waregem in deze play-offs.

Belgian Red Flames

Zonder de spelers van Oud-Heverlee Leuven en Bergen te willen schofferen: het beste voetbal aan Den Dreef deze week kwam van de Belgian Red Flames en de dames van Noorwegen. De combinaties waren soms heerlijk om naar te kijken, het Belgische doelpunt was er opnieuw eentje uit het boekje: (vanaf 1min36)

Klap op de vuurpijl was het voorgerecht, dat werd geserveerd in het Koning Boudewijnstadion. De U19 klopten Duitsland met het kleinste verschil, na ook een aanval uit het boekje, te vergelijken met de 1-0 van Naessens tegen Club Brugge. Meisjes kunnen ook voetballen en die van ons zijn op de goede weg – let maar op.

De WK-sollicitanten

Benteke en Casteels zijn meer dan waarschijnlijk niet beschikbaar voor het WK in Brazilië en plots doken allerhande namen op. In de spits deden enkele van de mogelijke vervangers het prima: zowel Vossen als Batshuayi speelden zich in de kijker tijdens Genk – Standard, Origi wist alweer de netten te vinden bij Lille.

En ook de doelmannen waren meer dan in vorm: zowel Proto als Bossut verdienden een 9 in de kranten, door enkele topreddingen te doen.

FLOP

Flavien Le Postollec

Het voelt aan alsof we het voor de negende keer schrijven dit seizoen, misschien omdat het gewoon ook zo is: waarom pakken spelers in de Pintjesliga toch altijd domme rode kaarten? OHL – Bergen was misschien wel de belangrijkste wedstrijd van het jaar voor de Henegouwers, als je dan kapitein bent en je krijgt geel, dan verwacht je beheersing.

Niet Flavien Le Postollec: agressief, hard en zonder nadenken een bal wegtrappen nadat je geel krijgt en zo je tweede prent binnen acht seconden binnenhalen … je ploeg in de steek laten heet zoiets.

Cercle Brugge

Met de eigen jeugd spelen en werken aan volgend seizoen, dat was wat Lorenzo Staelens wilde aanvangen met play-off 2. Een 0 op 6 later stelde hij bij: de typeploeg quasi helemaal terugbrengen.

Resultaat: nog steeds nihil. Bij momenten weggetikt door een dartel Charleroi en zelf te weinig gebracht … je fans in de steek laten heet zoiets.

De arbitrage in de play-offs

Het was weer zo’n weekend waarin iedereen zich achteraf bestolen kon voelen. In Zulte Waregem – Club Brugge waren beide coaches niet echt tevreden over de spelleiding, op Daknam was Nzolo even blind bij een overduidelijke handsbal en wat Lardot allemaal uitvlooide in de Ghelamco Arena beseft nog steeds niemand.

Op zich allemaal nog niet zo erg, maar in de huidige spannende play-offs kan het van details afhangen. En dan is een arbiter best toch niet een van die details, om alle commotie achteraf nu al de kiem te smoren.

Ongeluksvogels van de week: Diego Costa

Hoe een doelpunt maken? Uit het boekje liefst. Maar bij het maken van je doelpunt keihard tegen de paal knallen met je been, dat hoort er niet bij. Gelukkig valt het blessureleed van Diego Costa voorlopig mee, want hij is een belangrijke pion in misschien wel nieuwe prijzen voor Atlético Madrid.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties