Analyse Kampt Maxime Lestienne met een PO1-spook?

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 15 reacties
Kampt Maxime Lestienne met een PO1-spook?
Foto: © Photonews

Wat is er aan de hand met Maxime Lestienne. De flankaanvaller van Club Brugge worstelt al weken met zichzelf en is tussen de krijtlijnen een schim van de gevreesde dribbelkont. Onze redactie ging op zoek naar het PO1-spook van Maxime Lestienne.

Door Cédric De Volder

Maxime Lestienne heeft het lastig. Het 21-jarige jeugdproduct van wijlen Excelsior Moeskroen lijkt al weken met zichzelf te worstelen. Ook in de topper tegen RSC Anderlecht kreeg hij twee uitstekende mogelijkheden. De eerste werd op spectaculaire wijze gered door Chancel Mbemba, maar nummer twee wrong hij eigenhandig de nek om.

Bovendien zweeg het kanon al enkele weken. Het lijkt wel alsof de speler van Jong België een oorlog voert tegen een PO1-spook. "Nochtans blijft hij enorm belangrijk voor de ploeg", nam Michel Preud'homme zijn speler in bescherming. "Maxime valt dan wel niet op door zijn doelpunten, maar loopt nog steeds het hoogste aantal kilometers van het team."

Lestienne worstelt eigenlijk al langer met een vormdipje. Afgelopen seizoen stond de flankaanvaller garant voor een wekelijkse knalprestatie. De vergelijking met Arjen Robben - vanwege het naar binnen snijden en verschroeiende schot - werd al gemaakt en onder meer CSKA Moskou was bereid om een serieuze smak geld op tafel te gooien voor hem.

Club zwichtte echter niet voor de zakken geld, maar had een ander doel voor ogen. "Lestienne zal blauw-zwart kampioen maken." En dat is ook meteen de reden waarom Preud'homme de wispelturige speler elke week opnieuw laat spelen. "Maxime maakt een evolutie door die van hem een complete voetballer zal maken. Ik denk er dan ook niet aan om hem op de bank te zetten."

Ondertussen doet Club wel degelijk mee voor de prijzen. De West-Vlamingen kamperen momenteel op een tweede stek in het klassement en volgen op een schamel puntje van Standard. Maar waar zou blauw-zwart op dit moment gestaan hebben als ook Lestienne de kansen tegen Standard (0-0-gelijkspel, nvdr.) en RSC Anderlecht (0-1 verlies, nvdr.) wel zou hebben afgewerkt? Juist, ja...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties