Analyse RSC Anderlecht pakt dit seizoen de titel: 5 redenen

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 27 reacties
RSC Anderlecht pakt dit seizoen de titel: 5 redenen
Foto: © Photonews

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

RSC Anderlecht voert op twee speeldagen van het einde de ranglijst in play-off 1 aan. De hoofdstedelingen werden dit seizoen al afgeschreven, maar lijken op koers voor de titel. Onze redactie zocht en vond vijf redenen waarom paars-wit wederom zal zegevieren.

Door Cédric De Volder

Onze pintjesliga loopt op haar laatste benen. RSC Anderlecht, Club Brugge en - in mindere mate - Standard maken nog kans op de gouden plak. De voorbije weken lijstte Voetbalkrant.com vijf redenen op waarom Club en de Rouches aan de meet zullen zegevieren. Deze week is het de beurt aan RSC Anderlecht. Waarom pronkt paars-wit wederom met de gouden plak?

1. Anderlecht heeft de beste uitgangspositie

De eerste reden is simpel. Anderlecht heeft alles in eigen handen. De landskampioen nam afgelopen weekend de koppositie over van Standard, maar deelt die met Club Brugge. En eigenlijk ook weer niet. Overwinningen op het veld van Zulte Waregem en tegen Sporting Lokeren bezorgen Anderlecht de titel. Punt, andere lijn.

2. Besnik Hasi kreeg de motor op toerental

Tijdens de reguliere competitie werd Anderlecht enkele keren afgeschreven in de titelrace. De magie tussen John van den Brom en de spelersgroep leek uitgewerkt en de Nederlander kreeg zijn C4. Besnik Hasi begon dan wel aan een onmogelijke opdracht, maar lijkt te slagen. Anderlecht voetbalt vol vertrouwen en lijkt niet van plan om de titel nog uit handen te geven.

3. Een cadeau sla je niet af

Bovendien zou het onbeleefd zijn van Anderlecht om het geschenkje af te wijzen. De hoofdstedelingen pakken de titel niet omdat ze de sterkste ploeg waren, maar omdat Standard en Club Brugge het niet goed genoeg deden. Paars-wit leed dit seizoen maar liefst elf nederlagen. In een normale voetbaljaargang maak je simpelweg geen kans op een gouden plak.

4. Lucas Biglia 2.0

Het belang van Biglia werd de voorbije seizoenen meermaals onderschat. Anderlecht merkte in deze voetbaljaargang echter al snel op dat het lastig was om de Argentijn te vervangen. Tot ene Youri Tielemans vol zijn kans kreeg. "Maar ik ben geen kopie van hem", liet de 17-jarige middenvelder al weten. Maar hij vult die positie desalniettemin uitstekend in.

5. Driemaal scheepsrecht

Een paars-witte titel zou ondertussen al de derde op rij betekenen. "We staan aan de vooravond van een overgangsjaar", liet voorzitter Roger Vanden Stock enkele maanden geleden nog optekenen. Maar dat wil niet zeggen dat Anderlecht ook maar iets zal laten liggen. De ervaring van Dieumerci Mbokani, Milan Jovanovic en Lucas Biglia is dan wel weg, maar de honger van Anthony Vanden Borre, Youri Tielemans en Aleksandar Mitrovic is nog zo groot.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties