Transfergeruchten van de Dag: 16/05

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 1 reacties
Transfergeruchten van de Dag: 16/05
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het seizoen zit in volle ontknoping en de zomerbreak is in zicht. Maar de clubs zijn al druk bezig met het huiswerk voor de volgende voetbaljaargang. Welke spelers werden vandaag gelinkt aan een overgang? Of welke coaches staan op het punt om elders aan de slag te gaan?

En we beginnen vandaag aan de Gaverbeek. Thorgan Hazard kreeg gisteren het bezoek van José Mourinho, maar zal wellicht niet op Stamford Bridge gaan voetballen. De Gouden Schoen staat in de belangstelling van Liverpool en enkele Duitse clubs. Chelsea is er echter nog niet helemaal uit: Thorgan verhuren of verkopen.

De coach van The Blues zou overigens niet alleen voor Hazard naar België gereisd zijn. Naar verluidt wilde de Portugees ook twee Anderlecht-spelers volgen. Het gaat om Mitrovic en Tielemans.

Zulte Waregem dreigt dan weer opnieuw een sterkhouder te zien verkassen naar Noord-Frankrijk. Vorig seizoen verruilde Jonathan Delaplace Waregem voor Rijsel. Ibrahima Conté zou deze keer dan weer kunnen rekenen op de concrete interesse van Lille OSC.

Everton lijkt zich er stilaan bij te hebben neergelegd dat Romelu Lukaku volgend seizoen niet meer in hun blauwe shirt zal voetballen. The Toffees zijn echter al bezig met de opvolging. Wilfried Bony staat hoog genoteerd op het verlanglijstje. Enig probleem: de aanvaller liet eerder al optekenen dat hij graag bij Swansea City wil blijven.

En ook KV Kortrijk zou eindelijk een keuze hebben gemaakt. Yves Vanderhaeghe zal wellicht Hein Vanhaezebrouck opvolgens als T1. De assistent krijgt de voorkeur op onder anderen Johan Walem en Cedomir Janevski.

Het management van Lokeren-verdediger Alexander Scholz is gesignaleerd in België. Ze gaan de toekomst van de speler bespreken. Voorlopig nog geen nieuws over een eventuele nieuwe bestemming. Onder meer KRC Genk en RSC Anderlecht werden al in verband gebracht met de verdediger.

En er is ook nieuws uit Londen. Chelsea hoopt Frank Lampard een jaartje extra aan zich te binden. De Engelse international leek vorig seizoen nog op weg naar de Amerikaanse MLS, maar werd alsnog overtuigd door the Blues. Ook deze keer lijken de onderhandelingen een lange strijd te gaan worden.

Lokomotiv Moskou wil dan weer een nieuwe poging wagen om Steven Defour naar Rusland te halen. De Rode Duivel werd eerder al gevolgd door de hoofdstedelingen, maar koos destijds voor FC Porto. Lokomotiv eindigde dit seizoen derde in de Russische Premjer Liga en wil met het oog op volgend seizoen versterkingen halen.

En er nieuws uit Catalonië. FC Barcelona heeft een akkoord met Lionel Messi omtrent een contractverlenging. De handtekeningen worden wellicht volgende week gezet. Ook Gerard Piqué zal wellicht langer in Nou Camp voetballen. De Spaanse international heeft een voorstel tot 2018 op zak.

AS Monaco gaat dan weer langer door met Dimitar Berbatov. De Bulgaarse aanvaller stapte in januari over naar het prinsdom, en scoorde prompt zes goals in acht wedstrijden. De 33-jarige ex-speler van Bayer Leverkusen, Tottenham Hotspur en Manchester United zette zijn krabbel onder een nieuwe deal van één jaar.

Aleksander Kolarov lijkt terug te keren naar de Serie A. De linksachter lijkt Manchester City deze zomer te gaan verruilen voor AS Roma. Zo zou de Serviër het gezelschap van Vincent Kompany inruilen voor dat van Radja Nainggolan. Opvallend: Kolarov speelde in het verleden nog voor rivaal Lazio.

Manchester United en Liverpool hebben hun zinnen gezet op Steven Caulker. De verdediger kende persoonlijk een goed seizoen, maar tuimelde met Cardiff City wel uit de Premier League.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties