Standard: dominant tijdens reguliere competitie, afwezig tijdens play-offs

Timothy Collard
Timothy Collard
| 8 reacties
Standard: dominant tijdens reguliere competitie, afwezig tijdens play-offs
Foto: © SC

Standard greep na teleurstellende play-offs uiteindelijk naast de titel. Het contrast tussen de ploeg van Luzon in de reguliere competitie en de absolute eindstrijd was groot. Wij zetten enkele spelers op een rijtje die het heel wat minder deden in de play-offs.

Eiji Kawashima: De Japanner keepte uitstekend in het begin van de competitie en reeg de clean sheets op een gegeven moment aan elkaar. In de play-offs verging het de doelman van Standard echter heel wat minder.

Michy Batshuayi: De spits barst van het talent, maar was tijdens de play-offs slechts een schim van zichzelf. Tijdens de reguliere competitie scoorde Batshuayi met de ogen dicht, maar in play-off 1 ging hij veel te vaak op zoek naar persoonlijk success.

William Vainqueur: De Fransman was tijdens de reguliere competitie, toen hij terug was uit blessure, dé aanjager van de Rouches. Vainqueur moest tijdens de play-offs té voorzichtig spleen om niet tegen zijn tiende gele prent – en twee speeldagen schorsing – aan te lopen. Uiteindelijk gebeurde dat toch, en was Luzon zijn middenvelder kwijt op een cruciaal moment.

Paul-José Mpoku: De technisch vaardige middenvelder verwende ons in de reguliere competitie met heerlijke passeerbewegingen, vrije trappen en afstandsschoten. In de play-offs vlotte het veel minder voor Polo. Hij scoorde amper één goal, terwijl hij in de eerste dertig wedstrijden van het seizoen nog zeven keer raak trof.

Geoffrey Mujangi Bia: De 24-jarige winger was dé man van het seizoensbegin. Bia scoorde en liet scoren, maar deemsterde naarmate het seizoen de eindmeet naderde meer en meer weg. Hij scoorde acht keer in de reguliere competitie, en lukte net als Mpoku slechts één doelpuntje in play-off 1.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties