Interview Van Buyten: "Charleroi? Daar klopt niets van"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 6 reacties
Van Buyten: "Charleroi? Daar klopt niets van"
Foto: © Photonews

Daniël Van Buyten kondigde al aan dat hij na het WK stopt bij de Rode Duivels en Bayern München. Of hij ook definitief zijn schoenen aan de haak hangt, daar is Big Dan nog niet helemaal uit.

Sander De Graeve in Stockholm

Van Buyten wordt er op zijn 37e niet jonger op. "Ik zit al acht seizoenen bij Bayern en we trainen op echt een hoog niveau, op mijn leeftijd is dat niet altijd evident. Ik heb al veel jongens jonger dan mij hun carrière weten beëindigen, terwijl ik er nog steeds zat." Ook zijn familie speelde mee in de beslissing om te stoppen bij Bayern.

"Ik ben een echt familieman. Het is altijd al een prioriteit geweest en naarmate je ouder wordt, wordt dat steeds belangrijker. Het was geen makkelijke keuze. Ik wou stoppen op een moment dat ik nog bij een echte topclub zat." Toch is zijn afscheid niet definitief.

Ik moet na het WK kijken of het nog gaat

"Ik las al veel dingen. Dat ik naar Charleroi zou gaan bijvoorbeeld en daar al scholen gingen uitkiezen. Daar klopt echt niets van. Na het WK zien we wel. Ik kan het nog niet zeggen aangezien ik het zelf nog niet weet. Alles ligt open. Ik ga het na de wereldbeker beslissen samen met mijn vrouw. Ik moet mezelf ook de vraag stellen of het nog gaat, hoe ik me fysiek voel."

"Stel dat ik me goed voel en het WK gaf me motivatie om door te gaan, dan ga ik gewoon door. Als ik niet klaar ben om te stoppen, mag ik niet stoppen, wie weet wordt het wél nog een jaar Bayern. Ik kan van gedacht veranderen", aldus Big Dan.

Toch bij Bayern blijven niet uitgesloten

Van Buyten beseft dat zijn rol, als hij bij Bayern blijft, vooral naast het veld ligt. "Men gaat geen ploeg bouwen rond een gast van 37, hé. Het zou zoals de vorige twee seizoenen zijn. De club heeft een speler nodig die de jongeren een kader van professionalisme kan geven. Het moet ook iemand zijn waar de club het volste vertrouwen in heeft."

Ook Wilmots benadrukt dat Van Buyten vooral zelf die keuze moet maken. "Als ik hem op training zie rondlopen lijkt hij nog steeds zeventien. Hij moet echter zelf de deur dichtdoen voor iemand anders dat voor hem doet."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties