Batshuayi naar Marseille: droom of plicht?

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 15 reacties
Batshuayi naar Marseille: droom of plicht?
Foto: © Photonews

Michy Batshuayi gaat de komende seizoenen voor Olympique Marseille voetballen. De transfer is dan wel nog niet helemaal rond, maar de aanvaller in babyblauw trainingsplunje zien rondlopen op een oefenveld in Zuid-Frankrijk zegt meer dan genoeg. Is dit dan de droomtransfer van Batshuayi?

Door Cédric De Volder

NEEN!

Het stond al weken in de sterren geschreven dat Michy Batshuayi Standard zou verlaten. "Ik heb eigenlijk niets meer te leren in Luik en ben klaar voor een nieuwe uitdaging", liet de aanvaller de voorbije maanden quasi wekelijks optekenen. Maar de Ligue 1 is de Premier League niet.

Het is namelijk geen geheim dat de speler van Jong België 's nachts schaapjes telde in een Engels voetballandschap. Enig probleem: er was geen interesse. Batshuayi hoopte op kleppers zoals Arsenal, Everton of Tottenham Hotspur, maar moest zich tevreden stellen met... Swansea City.

JA!

En toch zal de aanvaller zich verbeteren in de Côte d'Azur. Olympique Marseille staat tegenwoordig dan wel in de schaduw van Paris Saint-Germain en AS Monaco, maar blijft een grote naam in het voetbalwereldje. Het is aan Batshuayi om het nummer zes uit de Franse topklasse opnieuw naar de Champions League-plaatsen te stuwen.

Voor de volledigheid: Batshuayi kon ook naar SL Benfica. De Portugezen ontpopten zich de voorbije seizoenen tot een Europese grootmacht en het is lang niet zeker dat de aanvaller daar ook effectief speelminuten zou verzamelen. Bovendien hoeft Marseille helemaal geen eindpunt te zijn voor Batshuayi...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties