Vader Alderweireld blijft rustig: "Vandaag of morgen seintje uit Madrid"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 1 reacties
Vader Alderweireld blijft rustig: "Vandaag of morgen seintje uit Madrid"
Foto: © photonews

Terwijl dit weekend La Liga in gang schiet, haspelen Atlético en Real Madrid vrijdagavond de return om de Spaanse Supercup af. Bij de landskampioen zit Toby Alderweireld alweer niet in de selectie. Komt er stilaan schot in zijn penibele situatie? Zijn vader en tevens zaakwaarnemer Vic blijft rustig.

"Ik verwacht dat we dra samenzitten met de bestuursmensen van Atlético om te overleggen wat het beste is voor beide partijen" laat Vic Alderweireld weten tegenover Voetbalkrant.com. "Onze insteek naar een gesprek toe is duidelijk: Toby moet meer spelen. Dat is het enige punt dat voor ons belangrijk is."

Verscheidene clubs doen de ronde. Wat is hier nu van aan? "Ik kan duidelijk stellen dat er met mij geen onderhandelingen gaande zijn", gaat pa Alderweireld voort. "Ik weet niet welke clubs zich bij Atlético gemeld hebben. We zitten op iets meer dan een week van de deadline. Het is best mogelijk dat enkele ploegen zitten te pokeren en de laatste dag toeslaan."

Met mij geen onderhandelingen gaande

Zijn we dan op weg naar een verkoop of verhuur? "Dat gaan we samen bespreken. Verhuren, verkopen of verhuur met aankoopoptie. Alles blijft open. We gaan een zo best mogelijke oplossing uitdokteren voor zijn carrière. Hij heeft er nog een contract van drie seizoenen. Het is dus niet aan ons om moeilijk te gaan doen."

Een verlengd verblijf bij de landskampioen sluit vader Alderweireld dan ook niet uit. "Als dat het beste is voor beide partijen zie ik geen reden waarom we absoluut weg moeten. Atlético zit momenteel in een drukke periode. Ik verwacht vandaag of morgen een seintje en dan vlieg ik naar Madrid." (DG)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties