Alderweireld: "Anderlecht? Met alle respect, maar dat zou stap terug zijn"

Alderweireld: "Anderlecht? Met alle respect, maar dat zou stap terug zijn"
Foto: © Photonews

Toby Alderweireld heeft zichzelf verzekerd van speelminuten door de stap naar Southampton te maken. De verdediger kreeg de garantie dat hij zal spelen van de gebroeders Koeman. Met het oog op de nationale ploeg een opluchting voor zowel zichzelf als voor Marc Wilmots.

Johan Walckiers in Neerpede

Die laatste dag van de transfermarkt moet een opluchting meegebracht hebben?

"Ja, ik denk dat ik een goeie keuze gemaakt heb met Southampton. Het is een beetje een Nederlands systeem en ik moest sowieso meer spelen."

Ja, dat zat er minder in bij Atlético Madrid?

"Pas op, ik heb geen slecht jaar gehad bij Atlético. Ik veel veel geleerd, ben volwassener geworden en ik speelde een Champions League-finale. Ik ben vooruit gegaan."

Maar bij Southampton ben je een basisplaats gegarandeerd?

"Ik heb begrepen van Koeman dat ik wel zal starten ja. Maar als ik twee slechte wedstrijden speel, is het ook gedaan. Bij Southampton is veel volk vertrokken na hun sterk seizoen. Zij moeten weer bouwen, maar bij Atlético staat de verdediging er al jaren. Dat is moeilijker en ze hadden er ook begrip voor dat ik wou vertrekken."

Er was nog interesse uit Engeland. Wat deed je kiezen voor The Saints?

"Ik had een goed gesprek met Koeman. Hij kent me ook en ik hied er een goed gevoel aan over. Hij wilde me ook echt en zei dat hij me nodig had. Het is ook een stabiele ploeg. Ze hebben veel kwaliteit verloren, maar kochten goed in. Het is een ploeg die kan voetballen."

Jij gaat als centrale verdediger daar spelen, maar op de rechtsback voel je je ook wel heel goed tegenwoordig?

"Ik heb op het WK veel vertrouwen opgedaan als rechtsback. Normaal gezien gebeurt dat ervoor, maar ik heb er veel plezier aan beleefd. Ik heb ook het vertrouwen om voor meer aanvallende impulsen te zorgen. En dat hebben jullie ook gezien."

Vanavond sta je wel centraal als Kompany er niet is.

"Dat hangt af van de blessure van Vince. Ik heb op beide posities wel een goed gevoel. In het nieuwe systeem van de bondscoach ga ik ook iets meer aanvallend mogen spelen op de rechtsachter. En dat kan ik wel."

Ga je in de Premier League passen?

"Het zal iets fysieker zijn dan Spanje, maar het zijn ook niet allemaal boomstammen hé. Ik heb al vier jaar Champions League achter de rug. Ik weet hoe de top speelt. En op het WK heb ik genoeg wereldspelers gezien."

Herman Van Holsbeeck zei dat hij eerst aan jou dacht, maar dat je geen spek voor hun bek was?

"Ik heb dat gehoord, maar in alle bescheidenheid en met alle respect: ik had genoeg andere opties. Van Spanje naar België zou een serieuze stap terug zijn."

Defour deed het wel...

"Ja, maar dat was een heel andere situatie."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties