Datum: 04/10/2014 20:00
Speeldag: Speeldag 10
Stadion: Herman Vanderpoortenstadion (Het Lisp)
Lierse wint matig duel en laat Essevee met negen achter op laatste plaats

Zulte Waregem heeft de kelk tot op de bodem moeten ledigen. Na een nederlaag bij Lierse (3-1) staat het nu alleen laatste. De thuisploeg heeft alle reden tot juichen, de fans van beide ploegen namen lange tijd de hoofdrol op zich.

Aernout Van Lindt in Lier

Beide teams stonden met zes punten helemaal onderin het klassement. Hoog tijd om daar weg te komen. Dat moest Lierse toch doen zonder een aantal geblesseerden. Zo was Berezovskiy nog niet speelklaar en ook Buysens en Bensebaini moesten toekijken vanuit de tribunes.

Ook Hernan Losada was er niet bij door een schorsing. Ook Francky Dury moest puzzelen door de schorsing van N'Diaye. Achterin nog steeds Skúlason naast D'Haene, met een geblesseerde Colpaert.

Alles billijk gelijk in eerste helft

Het eerste halfuur kregen we te zien wat we misschien konden verwachten van een duel tussen de laatste en de voorlaatste: heel veel nerveus verkeer op het middenveld, wat veel slordigheden en fouten en vooral weinig kansen. De bezoekers domineerden wel, maar het duurde lang voor ze daar iets mee deden.

De eerste kansen waren voor Sylla. Bij zijn eerste was het meteen raak, goed voor een voorsprong voor de bezoekers. Twee minuten later had hij de match al kunnen beslissen, maar vond hij de doelman op zijn weg. Aan de overkant het omgekeerde verhaal: Keita miste zijn eerste goede kans, maar bij de tweede keer was het wel prijs.

Lierse knokt zich naar driepunter, Essevee moet kelk tot bodem ledigen

In de tweede helft ging alles mis voor Essevee wat mis kon gaan. Eigenlijk begon het al voor de rust met het uitvallen van Messoudi. Na de koffie was er een tweede geel voor Ekangamene, vlak na de 2-1. Die was er gekomen uit het niets, want we leken - ondanks meer druk van Lierse - lange tijd af te stevenen op een gelijkspelletje.

Matoukou was echter de baas bij een corner en kon listig scoren. Met 10 tegen 11 zette Essevee nog een slotoffensief op. Dat leverde echter weinig op. Integendeel: aan de overkant mocht Zizo het van op de stip helemaal afmaken, na een fout van Verboom - die er bovendien met rood ook af moest.

Lierse komt door de driepunter weg van de laatste plaats en laat Zulte Waregem de rode lantaarn. De bezoekers zitten diep, maar de fans bleven wel de hele match positief hun spelers aanvuren.