Stadion: Herman Vanderpoortenstadion (Het Lisp)

Volg de match tussen Lierse SK en Zulte Waregem live, samen met vele andere supporters.

Dan maar muziek, want op het veld blijft het zoeken en tasten.
1
Lierse SK - Zulte Waregem: 0-0
1
We zijn er aan begonnen. Het eerste balbezit is voor de bezoekers, die de bal rondspelen en meteen een vrije trap krijgen.
2
Een corner van Essevee levert via een schot van ver bijna gevaar op, maar geblokt.
4
Opmerkelijk: de bezoekers zijn al de hele tijd in balbezit, maar doen er heel weinig mee. En als Lierse de bal eens heeft, is het meteen wegtrappen.
6
Daarnet even een opstootje tussen Jorgensen en Bourabia, buiten het bereik van alle camera"s. Die Jorgensen loopt overigens ook vandaag alweer meer met de bal dan alle andere Essevee'ers samen.
8
Terwijl Thomas Wils even naar de kant moet met een blessure, zingt het uitpubliek op de tonen van 'Baby, give it up' van "We zijn Essevee, Essevee, wij zijn Essevee"
10
Masika met een eerste poging tot schot, maar heel ver naast de kooi van Bossut.
12
Lierse vraagt een strafschop, maar krijgt hem niet. Even later staat Bourabia buitenspel. Het blijft zoeken naar leuke acties.
15
Messoudi trekt hem voor, via Aneke wordt het bijna gevaarlijk, maar Bajkovic kan al bij al makkelijk plukken.
16
Ngawa met iets wat van ver op een schot lijkt. Over de kooi van Bossut. Het blijft hier wachten op iets leuks.
17
Een vrije trap van Messoudi wordt bijna tegen de eigen touwen gekopt door een Lierseverdediger: corner.
20
We zijn twintig minuten ver, de studieronde duurt wel heel erg lang. Slordigheden bleven meester op het Lisp.
23
 Gele kaart voor Timbe Masika Ayub
Masika tikt Jorgensen aan. Het spel gaat verder, maar als Essevee over de lijn werkt, gaat hij toch op de bon.
24

Goal
Doelpunt van Idrissa Sylla (Yarouba Cissako)
Het heeft tot halfweg de eerste helft geduurd, maar de eerste grote kans is meteen raak. Sylla kan van dichtbij binnendrukken, nadat hij eerst alle tijd had voor een borstcontrole.
26
Goede combinatie van de bezoekers nu. Met wat geluk kan Aneke terug aan de bal komen. Hij speelt op Sylla af, die Bajkovic tot een prima redding dwingt.
30
De storm is wat gaan liggen, maar plots zijn we weer wakker. Kasmi dwingt Bossut tot een redding, corner.
32
Zulte Waregem heeft moeilijk om er uit te komen. Messoudi probeert het, maar de bal komt snel terug. De knal van Keita is een pakkertje voor Bossut.
33

Goal
Doelpunt van Alhassane Keita (Rachid Bourabia)
Misverstand tussen D'Haene en Messoudi over wie moet gaan doordekken. Uiteindelijk iedereen te laat en Keita in het straatje. Hij legt aan en verschalkt Bossut in de korte hoek. Alles te herdoen.
35
Aan de overkant profiteert Aneke bijna van mistasten van Swinkels, maar hij kan maar net zuchten tegen de bal. Geen problemen voor Bajkovic.
38
Bijna opnieuw Keita, maar zijn voorzet-schot gaat aan alles en iedereen voorbij. Nerveuze bedoening hier op het Lisp.
39
Bongonda gaat nog voor de rust invallen bij Zulte Waregem. Is er iemand met overlast?
40
Messoudi tast inderdaad naar de bil. Dat lijkt een wissel te gaan worden, terwijl we naar de rust aan het kabbelen zijn.
42
Vervangen Mohamed Messoudi
Ingevallen Theo Bongonda

43
Na een spelletje ping-pong in de lucht mag Masika wel heel veel gaan lopen met de bal. Tot in de zestien zelfs, maar daar loopt het schotje van Bourabia in het pak.
44
Nog een vrije trap vanop een mooie plek voor Lierse. Gaan ze er nog voor de koffie op en over?
44
 Gele kaart voor Charni Ekangamene
Charni Ekangamene gaat er voor op de bon.
45
Wanderson lepelt de vrije trap over de kooi van Bossut. Hoeveel minuten krijgen we er bij? Dat mogen er - zelfs voor een eerste helft - al gerust 3 zijn, want het spel lag enkele keren stil en er was een wissel.
45
Maar het is maar 1 minuutje extra. Tijd voor koffie, versnaperingen en een donderpreek op tijd en stond.

Scheidsrechter
Rust
Lierse SK - Zulte Waregem: 1-1

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
21:02
Het vertier tijdens de rust komt van - weinig geïnspireerde, mogen we dat zeggen? - cheerleaders. En van Séba Bruzzese, de twee doelman van Essevee houdt de bal hoog en amuseert zich rot.
46
We zijn er aan begonnen. Wat krijgen we na de koffie op het Lisp?
47
De thuisploeg trekt meteen van wal. De voorzetten zijn gevaarlijk, maar er kan telkens net niemand bij.
48
Aan de overkant komt het gevaar van Cissako, maar hij kan er zijn voorzetten niet echt doen uitkomen.
49
Trajkovski met een goede voorzet, Sylla kopt, Bajkovic met meer geluk dan kunde over zijn goal.
52
Het is hier al wat stilgevallen terug. Fouten maken de dienst uit in een zeer nerveuze strijd. Typisch degradatievoetbal.
54
Het blijft zoeken naar oplossingen aan beide kanten.
56
 Gele kaart voor Rachid Bourabia
Bourabia gaat met uitstel op de bon voor een trekfout.
57
Aneke kan op doel af. Sylla of Bongonda kunnen aangespeeld worden, maar de sterke beer doet het zelf. In het zijnet!
59
Thomas Wils ligt ondertussen weer al een tijdje tegen het canvas. Kan hij ook deze keer verder? Het lijkt van wel.
61
Het uur heeft geslagen. Wie breekt de match terug open?
62
Vervangen Wanderson Maciel Sousa Campos
Ingevallen Ahmed Sayed

64
Het flipperkastvoetbal houdt aan, Skúlason bedreigt bijna zijn eigen doelman, daarna is het echt erg hoe beide teams alles er uit halen om de bal NIET in de ploeg te houden.
67
Lierse begint nu druk te zetten. Echte kansen? Zover zijn we nog niet, maar het publiek gaat er wel helemaal achter staan.
70
Nu komt ook Essevee nog eens opzetten. Verboom en Bongonda slepen er een corner uit.
70
Vervangen Chuks Aneke
Ingevallen Glynor Plet

Een extra spits voor Dury.
72
Plots een zwieper, net over de kooi van Bossut.
75
Vervangen Faysel Kasmi
Ingevallen Ahmed El Messaoudi

El Messaoudi krijgt nog een kwartier.
77
Keita slingert er zich nog eens door, maar kan niet op doel besluiten.
77

Goal
Doelpunt van Eric Matoukou (Ahmed Sayed)
Lierse komt plotsklaps op voorsprong. Een corner komt bij Matoukou en die vindt de touwen.
79
 2e gele kaart voor Charni Ekangamene
Wilde charge en tweede geel voor Ekangamene.
80
Wils met een vreselijk slechte trap. Er stond nochtans een handvol spelers vrij.
82
Vervangen Aleksandar Trajkovski
Ingevallen Willie Overtoom

Laatste wissel voor Dury. Wat kan Overtoom?