Essevee rekent op 12e man: "Wij geloven er in en zullen ambiance maken, maar kunnen niet zelf scoren"

Essevee rekent op 12e man: "Wij geloven er in en zullen ambiance maken, maar kunnen niet zelf scoren"
Foto: © photonews

Zulte Waregem staat voorlopig op een voorlaatste plaats. Essevee legt dan ook gratis bussen in om met zoveel mogelijk supporters present te tekenen op het Lisp. Velen gingen in op die actie: "De supporters gaan 90 minuten alles geven, maar wij kunnen hem er niet zelf inschieten."

Door Aernout Van Lindt

Net als voor de match in en tegen Charleroi legt Essevee ook voor het duel in Lierse gratis bussen in. Die actie vond alweer veel gevolg: "We hebben acht bussen die zo goed als vol zitten", aldus Geert Titeca van Supportersfederatie vak X tegen Voetbalkrant.com.

"Samen met een 100-tal supporters die per auto zullen gaan zitten we dan toch aan een 550-tal supporters die de reis naar Lierse zullen maken. Een bijna volledig uitvak, dat zie je ook niet vaak in eerste klasse."

Nieuwe nederlaag niet dramatisch, maar toch liever nu winnen

En de supporters willen Essevee naar de zege stuwen: "We gaan 90 minuten alles geven als supporters om onze ploeg naar de overwinning te leiden. Er zullen ook weer enkele opbouwende spandoeken zijn. De supporters beseffen dat het een ideaal moment is om de ploeg te helpen. Wij geloven er in dat er kan gewonnen worden op Lierse."

Maar uiteindelijk zal het toch op het veld moeten gebeuren: "Ja, wij kunnen zelf niet scoren, dat zal van de spelers en de ploeg moeten komen. Een nieuwe nederlaag op Lierse? Dat zou niet dramatisch zijn, maar toch maar liever nu een overwinning pakken. Het is altijd leuker om twee weken te kunnen trainen met drie punten extra op zak", aldus nog Titeca.

Vonk slaat nog niet aan

Aan kwaliteit is er nochtans geen gebrek bij Zulte Waregem: "De motor is er. Maar er wordt hier en daar wat gesputterd, de vonk slaat nog niet echt aan. tegen Anderlecht speelden we een goede eerste helft en het had ook in een paar andere matchen anders kunnen lopen, maar als je achteraan staat, dan slaat het blijkbaar vaker eens tegen."

Het geeft toch wat extra druk aan het duel op het Lisp: "Sommige spelers - ik noem bijvoorbeeld een Jorgensen - zal wel liever leuk voetbal spelen voor de bovenste plaatsen. Het spel onderaan is toch een heel ander soort voetbal. Het is zaak om vooral niet snel op achterstand te komen tegen Lierse en hopelijk pakken we dan de drie punten mee. Dan bouwen we iets in richting de match op Standard binnen twee weken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties