Reactie Kapitein D'Haene legt het uit: "Er is veel werk om aan ploeg te kneden"

Kapitein D'Haene legt het uit: "Er is veel werk om aan ploeg te kneden"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zulte Waregem ging gisterenavond onderuit op bezoek bij Lierse. Aanvoerder Karel D'Haene legt uit wat er allemaal verkeerd liep en hoe Essevee uit het dal kan kruipen.

Aernout Van Lindt in Lier

"Lierse was niet beter dan ons", gaf ook D'Haene toe. En toch liep het absoluut niet, met name in de tweede helft. "Het eerste halfuur was goed. Niet dat we continu tiki-taka speelden, maar we waren toch de betere ploeg. Maar het liep mis. We missen zeker iets. Karakter? Dat wil ik niet zeggen", aldus D'Haene.

Het zit in de kleine zaken, meent de aanvoerder: "Opeens slaat de twijfel toe en wordt er een fractie van een seconde gewacht. Het vlotte voetbal verdwijnt en de hele ploeg valt wat in. We schieten als ploeg te kort, het is niet dat je een speler of een linie met de vinger kan wijzen." 

In een bedrijf met 60% nieuwe werknemers duurt dit ook even

En zo is het ook lastig om echt aan de ploeggeest te bouwen: "Zoiets gaat altijd vlotter als er punten gepakt worden. We zitten met heel veel nieuwkomers en het is nu echt sleuren. Er is veel werk om een ploeg te kneden op dit moment, dat klopt. Maar in een bedrijf met 60% nieuwe werknemers zal het toch ook even duren? We hebben tijd nodig."

Laatste staan doet natuurlijk in dat licht geen deugd: "Het is toch op een andere manier naar de training gaan. Je zit wat met zorgen en het is wat moeilijk. Maar goed, we hebben nog 20 matchen om het recht te zetten", blijft de kapitein hoopvol. 

Dan zal er toch op het veld een en ander moeten veranderen naar gretigheid en samenspel: "Klopt, we zaten te veel op eilandjes te spelen", knikt D'Haene. "Dat ligt voor een stukje aan voetbalintelligentie, aan het bouwen van automatismen en ook gewoon aan vertrouwen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties