"Op korte termijn is Vukomanovic de beste oplossing"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 0 reacties
"Op korte termijn is Vukomanovic de beste oplossing"
Foto: © photonews

Roland Duchâtelet maakte voor afreis naar Sevilla bekend dat Ivan Vukomanovic voor de rest van het seizoen mag aanblijven en zich verder kan bewijzen als hoofdcoach. De fans van Standard zien een verdere samenwerking met de Serviër zitten, al blijven de verwachtingen dezelfde.

Eddy Janssis, voorzitter van La Famille des Rouches en pas terug van een korte vakantie, vernam het nieuws vanochtend via het wereldwijde web. "Op korte termijn is dit de beste oplossing", vertelt hij tegenover Voetbalkrant.com. "Wat er nu staat te gebeuren, zullen we moeten afwachten. De wil is er alvast, dus laat ons hopen dat de prestaties in stijgende lijn verder gaan en de ploeg sterk genoeg is."

Roland Duchâtelet was aanvankelijk contra Vukomanovic als T1, maar zwichtte nu toch. "Of hij geplooid is weet ik niet", aldus Janssis. "Hij zal positieve orders gekregen hebben uit zijn spelersgroep. Dat is volgens mij de enige drijfveer geweest. Duchâtelet kiest voor de minst moeilijke oplossing door Vukomanovic te houden. Nu moeten we hopen dat het niet opnieuw misloopt."

In de play-offs zijn we niet kampioen gespeeld

De doelstelling bij de fans blijft ondanks het woelige seizoensbegin onveranderd. "Zoals elk jaar willen in de top 3 eindigen. In voetbal delen we geen cadeautjes uit. Ik was verrast door de uitspraak van Duchâtelet die zei dat we een paar keer zullen verliezen dit seizoen. Ik hoop alleszins dat de ambities niet veranderd zijn.

Ook vandaag gaf de voorzitter een markante mening prijs. Hij verdedigde ex-coach Guy Luzon door te zeggen dat de Israëliër Standard vorig seizoen kampioen heeft gemaakt. "Het seizoen bestaat al zovele jaren uit een voor- en nacompetitie", pareert Janssis. "In de play-offs wordt de titel uitgedeeld en daarin zijn we niet kampioen gespeeld. Wie prijkt er op één in de statistieken van Belgische voetbalbond? Jawel, Anderlecht." (DG)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties