Datum: 09/11/2014 18:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 15
Stadion: Jan Breydel
Club Brugge bezorgt Westerlo voetballes én kater
Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 0 reacties
Club Brugge bezorgt Westerlo voetballes én kater
Foto: © Photonews

Club Brugge had vanavond geen enkele moeite met KVC Westerlo. De promovendus leek te zijn vergeten dat er moest gevoetbald worden en kwam dan nog eens tegen een weergaloos blauw-zwart te staan. Het scorebord wees na negentig minuten 5-0 aan en dat was allesbehalve overdreven.

Cédric De Volder in Brugge

Club Brugge kon vanavond over KAA Gent naar de tweede plaats springen en greep die kans met beide handen. Het is eigenlijk simpel: KVC Westerlo was een maatje of vier te klein voor de West-Vlamingen. Al na amper zeven minuten kon Vincent Mannaert een feestje bouwen met de rest van de spionkop. U lees het goed, de algemeen manager van blauw-zwart stond vanavond tussen de fans.

Waar was Westerlo?

Timmy Simons speelde een afvallende bal door naar Nicolas Castillo. De vervanger van Tom De Sutter (twijfelachtig met een hamstringblessure, nvdr.) jaagde het leer losjes in de kruising. Een dikke tien minuten later was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. Serge Gumienny zag handspel bij Bruno Godeau na een strakke voorzet van Thomas Meunier. En een strafschop staat op Olympia gelijk aan Timmy Simons, 2-0.

En dan had Westerlo nog geluk dat Michaël Cordier de rol van de geschorste Koen Van Langendonck goed overnam. De voormalige doelman van onder meer RSC Anderlecht en wijlen La Louvière pakte uit met goede reddingen op pogingen van Felipe Gedoz, Lior Refaelov en Victor Vazquez. Het was dan wel ‘maar’ 2-0 aan de rust, maar Westerlo had wel degelijk voetballes gekregen van blauw-zwart.

Dirigeren, demonstreren én excelleren

Club Brugge ging ook na de rust gewoon door. Oscar Duarte was in de eerste helft al een aantal keer dichtbij een doelpunt, maar kort na de koffie was het wel raak. Vazquez zwiepte voor, Duarte buffelde binnen. Het feestje bereikte niet alleen op de tribune een hoogtepunt, maar ook op het veld was het sluitingsuur nog niet bereikt. Refaelov dirigeerde, Felipe Gedoz demonstreerde en Vazquez excelleerde.

Het was bij momenten zelfs pijnlijk voor de arme Kemphanen. Een gezondheidswandeling van Thomas Meunier eindigde uiteindelijk voor de schoenen van Castillo. De Chileen had zijn tweede van de avond maar over de doellijn te tikken. Ondertussen begon het te regenen op Jan Breydel. Belangrijk is het niet, maar we kunnen ons wel voorstellen dat het frisjes was  voor een werkloze Mathew Ryan. 

Buffalo's voorbij

In de slotminuten kreeg Castillo nog het laatste woord. De aanvaller duwde op aangeven van een goed ingevallen José Izquierdo zijn derde van de avond voorbij een verbouwereerde Cordier. Door de overwinning springt Club Brugge dus naar de tweede plaats. De West-Vlamingen volgen nog steeds op twee punten van RSC Anderlecht, dat vanmiddag de herfstitel pakte. Vanaf morgen ligt de focus voor een tiental dagen op de Rode Duivels en hun internationale fratsen, maar de kans is heel groot dat Preud'homme zijn troepen met een extra verlofdagje beloont na deze prestatie. 

Opstellingen

Club Brugge Club Brugge

  Speler G Beoordeel
Ryan Mathew 90' 9
Meunier Thomas 90' 9.5
Mechele Brandon 90' 8.5
Duarte Óscar 90' 8.5
De Bock Laurens 63' 8.5
Simons TimmyA 90' 9
Vormer Ruud 90' 9
Vazquez Victor A   81' 10
Refaelov Lior A 90' 10
Castillo Nicolás ⚽ ⚽ ⚽ 90' 9.5
  Bank G Beoordeel
De fauw Davy 27' 8
Izquierdo Mena José Heriberto A 26' 9
Storm Nikola 9'  
Oularé Obbi -  
Dioudis Sokratis -  
Silva Gajardo Francisco Andrés -  
Menegazzo Fernando -  

Westerlo Westerlo

  Speler G Beoordeel
Cordier Michaël 90' -
Maertens Birger 90' -
Godeau Bruno 90' -
Apau Mitch   90' -
Geudens Kevin 66' -
Annys Maxime 65' -
Molenberghs Jarno 90' -
Cools Jens   90' -
Lecomte Raphaël 90' -
Dorda Christian 29' -
Aoulad Mohammed 90' -
  Bank G Beoordeel
Koffi Jean Romaric 61' -
Diallo Alassane 25' -
Verschueren Arno 24' -
Ruyssen Gilles -  
Rommens Nicolas -  
Schouterden Nils -  
Jeurissen Stijn -  
Herbeleef Club Brugge - Westerlo