kvkKV Kortrijk
lieLierse SK
1-0
Datum: 08/11/2014 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 15
Stadion: Guldensporenstadion
Kortrijk scoort niet, maar wint wél
Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Kortrijk scoort niet, maar wint wél
Foto: © Photonews

KV Kortrijk kwam vanavond, ondanks een penalty, niet tot scoren, maar won wél van Lierse met het kleinste verschil. Een own-goal van Thomas Wils bleek voldoende voor de drie punten. Lierse blijft helemaal onderaan staan.

Sander De Graeve in Kortrijk

De match tussen Kortrijk en Lierse werd alvast stijlvol op gang getrapt door een lokale Miss-kandidate. De roep van de spionkop om haar borsten te ontbloten was dan weer iets minder stijlvol. De borst nat maken, deed KV Kortrijk in de beginfase wel. Hafez moest alle zeilen bijzetten om Marusic en Capon bij te houden en was er vaak aan voor de moeite.

Lierse had één geluk, KV Kortrijk was niet echt efficiënt te noemen vanavond. Ivan Santini was dan wel terug fit en mocht meteen in de basis beginnen, de bal leek er niet in te willen voor de Kerels. “Even een handje helpen”, dacht Thomas Wils. Hij trapte een hoekschop ongelukkig keihard tegen de eigen netten.

Alweer een misser van de stip

Het zijn echt Kerels, daar in Kortrijk. Zelfs als het hun op een presenteerblaadje aangeboden werd, wilden ze niet scoren in die eerste helft. Hafez legde Santini neer in de zestien, maar Thomas Matton trapte de elfmeter op de paal. Zo maar even de vierde gemiste strafschop op een rij voor de Kortrijkzanen. Vorige week had De Mets wel nog de tegenwoordigheid van geest om de rebound binnen te trappen.

En Lierse? Dat kwam twee keer echt opzetten. Na een perfecte bal van Losada knalde Ayub loeihard naar de hoek. Keet pakte knap. Een nog grotere kans was er voor Nwofor, maar de ietwat lompe spits van de Pallieters trapte los naast de bal. Rusten dus bij een logische 1-0 stand voor de Kerels.

Nwofor werd bij de rust uit zijn lijden verlost en met Apostolos Vellios kwam er, een beetje, Premier League-ervaring op het veld. Lierse herstelde ook het evenwicht en kon vooral via een bedrijvige Ayub Masika dreigen.

Toch kregen we een magere tweede helft met weinig kansen aan beide doelen. KV Kortrijk hield de kleine zege vast tot aan het eind en komt zo de top-zes binnen. Niet slecht na die dramatische start van het seizoen. Lierse blijft na het verlies helemaal onderin staan.

Opstellingen

KV Kortrijk KV Kortrijk

  Speler G Beoordeel
Keet Darren 90' 6
Capon Brecht   90' 6
Poulain Benoit 90' 6
Chanot Maxime 90' 6
Tomasevic Zarko 90' 6
Pavlovic Nebojsa 90' 6
De Mets Gertjan   90' 7
Chevalier Teddy 89' 6
Marusic Adam 90' 7
Santini Ivan 75' 7
Matton Thomas 84' 6
  Bank G Beoordeel
De Smet Stijn 15' 6
Van Eenoo Lukas 6'  
Dierckx Tuur 1'  
Mulemo Landry -  
Van Loo Anthony -  
Klaasen Robert -  
Henkinet Laurent -  

Lierse SK Lierse SK

  Speler G Beoordeel
Bajkoviæ Boban 90' 7
Traoré Hamari 90' 1.5
Bensebaini Rami 90' 2
Swinkels Arjan   90' 2
Ngawa Pierre-Yves   90' 2.5
Ayub Timbe Masika 90' 5.5
Wils Thomas 80' 1
Bourabia Rachid 90' 2.5
Hafez Ramadan Karim   90' 2.5
Losada Hernan 70' 2.5
Nwofor Uche 45' 2.5
  Bank G Beoordeel
Vellios Apostolos 45' 2.5
Maciel Sousa Campos Wanderson 20' 1
Kasmi Faysel 10' 2.5
Hassan Ahmed Elganawy -  
El Messaoudi Ahmed -  
Tahiri Anas -  
Berezovskiy Igor -  
Elgenawy Hassan -  
Herbeleef KV Kortrijk - Lierse SK

Vooraf