kvkKV Kortrijk
lieLierse SK
1-0
Datum: 08/11/2014 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 15
Stadion: Guldensporenstadion
Wat brengt de terugkeer van Santini bij Kortrijk?
Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Wat brengt de terugkeer van Santini bij Kortrijk?
Foto: © Photonews

Ivan Santini, de Kortrijkse goalgetter, zal er na lang blessureleed vanavond opnieuw bij zijn tegen Lierse. De Pallieters zitten dan weer verlegen om punten en willen weg van de laatste plaats.

Het lijkt intussen een eeuwigheid geleden, die slechte start van KV Kortrijk. Her en der werd er zelfs aan het degradatiespook gedacht, maar een reeks degelijke prestaties, waaronder de demonstratie van Marusic op Cercle Brugge, keerden het tij.

De troepen van Yves Vanderhaeghe kunnen mits winst zelfs even in de top-zes belanden. Wie dat na augustus verkondigde, werd gek verklaart. Vanderhaeghe kan verder buigen op een volledig fitte kern. Ook Ivan Santini, die in zijn afwezigheid Chevalier zijn duivels zag ontbinden, is opnieuw bij de kern.

Selectie Kortrijk: Darren Keet, Laurent Henkinet, Maxime Chanot, Zarko Tomasevic, Landry Mulemo, Nebosja Pavlovic, Benoit Poulain, Thomas Matton, Gertjan De Mets, Robert Klaasen, Adam Marusic, Ivan Santini, Lukas Van Eenoo, Anthony Van Loo, Tuur Dierckx, Brecht Capon, Stijn De Smet en Teddy Chevalier.

Aan de overkant staat vanavond Lierse. De Pallieters bevinden zich in zwaar weer na nederlagen bij Racing Genk en thuis tegen AA Gent. Het zit de jongens van Stojanovic ook niet mee. Naast vele gemiste kansen ging ook de ref in de fout op Genk. Die spookgoal van Kage, weet u nog?

Opvallend bij de bezoekers is de afwezigheid van Zizo, toch een vaste basisspeler. Hij zit niet in de selectie. Na hun schorsing komen Traore en Ngawa opnieuw bij de ploeg. Onder anderen Curto, Buysens en Berezovskyi zijn nog geblesseerd.

Selectie Lierse: Traore, El Messaoudi, Swinkels, Vellios, Kasmi, Losada, Goris, Bensebaini, Wils, Hassan, Tahiri, Bourabia, Wanderson, Nwofor, Diomande, Hafez, Masika, Ngawa, Bajkovic en Pauwels.

Pakt Kortrijk de zege?

In eigen huis zijn de Kerels natuurlijk favoriet. Een goeie gok van 60 euro bij Unibet kan u vanavond 100 euro opleveren. Die zestig euro krijgt u via deze link zelfs helemaal gratis!

Meer nieuws