kvmKV Mechelen
cerCercle Brugge
Datum: 08/11/2014 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 15
Stadion: Achter de Kazerne
Cercle komt na flauwe match puntje stelen Achter de Kazerne
Cercle komt na flauwe match puntje stelen Achter de Kazerne
Foto: © photonews

KV Mechelen en Cercle Brugge hebben de punten gedeeld Achter de Kazerne. Na een flauwe match had de thuisploeg altijd moeten winnen, maar Kabananga redde een gestolen puntje. Een ontgoochelde thuisploeg verloor er twee.

Aernout Van Lindt in Mechelen

KV Mechelen verloor vorige week op Sclessin, maar coach Jankovic voelde toch geen nood om te wisselen. Het spel in Luik was niet slecht - niet weggespeeld heet dat - en thuis tegen Cercle moesten de punten dan maar volgen. Vidarsson stuurde wel bij: Vanroose en Bourdin werden naar de bank verwezen, Godee en Dussenne kregen een nieuwe kans.

De nieuwbakken T1 zit na enkele weken uit de schaduw van Staelens alweer in problemen en onder druk. Zeker nu Schotte terug voorzitter is bij De Vereniging komt De Boeck terug in beeld, hij zat alvast op de tribune Achter de Kazerne.

Cafévoetbal

Wat we in de eerste helft te zien kregen, kunnen we catalogeren als cafévoetbal. De thuisploeg was slordig en kwam er maar af en toe eens uit om snel uit te pakken met een actie, Veselinovic stond op een onbewoond eiland te spelen en zag nauwelijks een bal van dichtbij. Ook de arbitrage was afwezig: Cordaro werd op de rand van de grote rechthoek neergehaald door Dussenne, maar de ref vergat fout (en rood) te fluiten.

En dan moeten we de analyse van Cercle Brugge nog maken. Dat was bijzonder armtierig voetbal. In Engeland hebben ze ooit het kick-and-rushvoetbal uitgevonden, Wel: bij Cercle hebben ze iets nieuws: het kickvoetbal. Dat bestaat er in dat je de bal wegtrapt en er vervolgens niet gaat achterlopen. Armoe troef, dan maar hopen op een betere tweede helft.

Hanni geeft hoop, Kabananga steelt punt voor bezoekers

De tweede helft gaf even beterschap, omdat de thuisaanhang ook even vol achter de ploeg ging gaan staan. Dat leverde een kleine belegering op, maar Biset & co vonden paal en verdedigers na de pauze. Enkel Hanni kon na een afgeweken vrije trap van dichtbij voorbij Werner poeieren. 

Zo leek KV Mechelen alsnog de drie punten met recht en reden te zullen kunnen thuishouden, maar in de slotfase liep het alsnog mis. Alweer was het Kabananga die op de goede plaats stond, nadat Buysse profiteerde van balverlies van Malinwa. En zo pakt Cercle een belangrijk puntje, het geeft bovendien de rode lantaarn aan Lierse - dat op verliezen staat in Kortrijk.

Opstellingen

KV Mechelen KV Mechelen

  Speler G Beoordeel
Biebauw Wouter 90' -
Matthys Tim 90' -
Biset Maxime   90' -
De Witte Seth A 90' -
Kosanovic Milos   90' -
Obradovic Ivan 90' -
Cisse Ibrahima 45' -
Rits Mats 90' -
Hanni Sofiane 88' -
Cordaro Alessandro 90' -
Veselinovic Dalibor 90' -
  Bank G Beoordeel
Van Damme Joachim   45' -
Claes Glenn 2'  
Vanlerberghe Jordi -  
Adesanya Jason -  
Vandam Jerry -  
Pacovski Tomislav -  
Mertens Jan -  

Cercle Brugge Cercle Brugge

  Speler G Beoordeel
Werner Olivier 90' -
Cornelis Hans 90' -
Wils Stef 90' -
Dussenne Noë   90' -
Buysse Bart A 86' -
Van Acker Thibaut 90' -
D'Haene Kristof 90' -
Bacelic-Grgic Stipe   70' -
Sukuta-Pasu Richard   86' -
Kabananga Junior 90' -
Godee Joey 90' -
  Bank G Beoordeel
Buyl Stephen 20' -
Van Roose Karel 4'  
Bourdin Pierre 4'  
De Kegel Dennes -  
Smolders Tim -  
Van Damme Miguel -  
Maertens Mathieu -  
Herbeleef KV Mechelen - Cercle Brugge

Vooraf