Reactie Bateau slaat mea culpa na maand in Trinidad: "Trainde er undercover"

Bateau slaat mea culpa na maand in Trinidad: "Trainde er undercover"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Terug op Belgische bodem na een kleine maand in Trinidad: Sheldon Bateau. De Mechelenspeler kwam recht van het vliegveld naar het stadion om er de match tegen Cercle te bekijken. Na de match sloeg hij mea culpa en vertelde hij over zijn maandje in eigen land.

Aernout Van Lindt in Mechelen

Bateau vertrok begin oktober met interlandverplichtingen naar Trinidad, maar raakte door visumproblemen niet terug in België. Pas gisteren kon hij terug op het vliegtuig naar België komen en spoedde hij zich meteen naar Achter de Kazerne, om er de match tegen Cercle te bekijken. 

Over de visumproblemen zelf wilde Bateau nog niet het achterste van zijn tong laten zien, later volgt nog een gesprek met de voorzitter: "Maar ik besef dat ik een fout gemaakt heb. Ik zal elke straf aanvaarden die ik krijg", aldus de verdediger. "Normaal gezien train ik zondag (vandaag) terug mee met de ploeg."

's Avonds laat op mezelf getraind

Trainer Jankovic liet zich eerder al uit dat Bateau niet zomaar terug in de selectie terecht zal komen en dat beseft de verdediger goed: "Ik kan alleen maar hard werken en mijn best doen. Of dat voldoende zal zijn binnen twee weken? Dat is aan de coach om uit te maken."

Rest de vraag: hoe overleeft een speler als Bateau een moeilijke maand zonder trainen op de club? "Ik heb veel getraind op mezelf. Meestal 's avonds laat, omdat ik undercover wilde blijven. Ik wilde niet het verhaal aan iedereen moeten uitleggen en omdat het nieuws er snel bekend was, wilde ik wat onder de radar blijven. Ik ben fysiek wel in orde."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties