Reactie Van Wijk: "Als Club lak heeft aan alle kritiek pakken ze gewoon de titel"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 17 reacties
Van Wijk: "Als Club lak heeft aan alle kritiek pakken ze gewoon de titel"
Foto: © Photonews

KVC Westerlo kreeg vanavond vijf doelpunten om de oren bij Club Brugge. Dennis van Wijk riep dan wel verzachtende omstandigheden in, maar toonde zich een meer dan faire verliezer. "Ik had voor het begin van het seizoen al getipt op Club Brugge als kampioen."

Cédric De Volder in Brugge

KVC Westerlo zakte vanavond vol goede moed af naar het Jan Breydelstadion, maar kreeg een forfaitscore om de oren. "De kans dat we hier nul punten zouden rapen was op voorhand al duidelijk", aldus Dennis van Wijk. "Maar die 5-0 is toch zwaar om mee te leven. Club Brugge heeft de goede smaak te pakken, terwijl wij het de laatste weken lastiger hebben."

"Al zie ik toch enkele verzachtende omstandigheden", probeert de Nederlandse oefenmeester zijn ploeg te beschermen na de afstraffing. "We misten vanavond maar liefst acht spelers. Bovendien was die strafschop een drama voor ons, hé. We hadden het plan om de blauw-zwarte aanvallen te absorberen en hun steekpasses eruit te halen. Als je dan na zeven minuten al op achterstand staat, is het een hopeloze zaak."

Als je na zeven minuten al op achterstand staan, is het een hopeloze zaak

Van Wijk kreeg nog een opvallende vraag voorgeschoteld. Hoe schat je dit Club Brugge in? "Het is niet mijn gewoonte om over andere clubs te spreken, maar ik heb enorm veel respect voor de kampioenenmaker Michel Preud'homme. De kritiek die Club al kreeg was simpelweg ongegrond. Als ze zich er niets van aantrekken, spelen ze gewoon kampioen. Maar eigenlijk interesseert die titel me niets. Westerlo moet zich gewoon redden en dan is het goed." (lacht)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties