Reactie Castillo op dreef met drie rozen: "Luxeprobleem in aanval? Coach moet beslissen wie er speelt"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 14 reacties
Castillo op dreef met drie rozen: "Luxeprobleem in aanval? Coach moet beslissen wie er speelt"
Foto: © Photonews

Nicolas Castillo was vanavond één van de blauw-zwarte helden met drie doelpunten. De Chileen kreeg dit seizoen al zijn deel van kritiek over zich, maar antwoordde de voorbije weken met de voeten. "Het is leuk om in een draaiende ploeg te voetballen", aldus de aanvaller.

Cédric De Volder in Brugge

Nicolas Castillo toonde vandaag dat hij een complete spits is. De éénvoudig Chileens international poeierde het leer al na amper zeven minuten onhoudbaar voorbij Michael Cordier. De andere twee rozen waren dan weer te danken aan zijn neus voor doelpunten: positie innemen en binnentikken.

"Het doet enorm veel deugd om drie doelpunten te scoren", aldus Castillo. "Het zorgt voor veel vertrouwen om op deze manier verder te werken. Mijn eerste doelpunt was dan wel een pareltje, maar daar heb ik eigenlijk nog niet bij stilgestaan. Ik kreeg de bal in mijn voeten, draaide meteen en haalde uit."

Bal in de voeten, draaien en uithalen

Castillo kreeg vandaag de voorkeur op Tom De Sutter (twijfelachtig met een hamstringblessure, nvdr.) en bewees zijn waarde met drie doelpunten. Heeft blauw-zwart een luxeprobleem in de aanval? "Ik zie dat vooral als een goede zaak voor Club Brugge", gaat Castillo verder. "De coach moet dan maar op basis van de trainingen beslissen wie er aan de wedstrijd mag beginnen."

Club gaat na twee schitterende wedstrijden met een meer dan goed gevoel de interlandbreak in. Of had Castillo liever gewoon doorgespeeld? "Er zijn een pak jongens weg met hun nationale ploeg, maar wij blijven hier gewoon werken. Het is leuk om in een draaiende ploeg te voetballen en het is de bedoeling om binnen twee weken topfit aan de aftrap van de partij te staan."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties