Datum: 24/01/2015 20:00
Speeldag: Speeldag 23
Stadion: Regenboogstadion
Verdiende overwinning Westerlo, al zal er vooral over de arbitrage gesproken worden

Westerlo heeft de drie punten weggekaapt aan de Gaverbeek. Het won al bij al verdiend met 1-3, al draaide de match pas na onterecht rood voor Ghislain Gimbert. Nieuwkomer Diagne maakte twee goals en is matchwinnaar.

Aernout Van Lindt in Waregem

• Play-off 1 weg voor Essevee
  • Play-off 3 weg voor Westerlo
  • Nieuwkomer Diagne maakt er twee
  • Rode kaart Gimbert omslagpunt

Francky Dury zette in de Beker van België een groep jonge veulens op het veld, tegen Westerlo koos hij terug voor de 11 die vorige week wonnen van Waasland-Beveren. Harm Van Veldhoven wisselde wel: hij bracht Schouterden en nieuwkomer Diagne in de ploeg: zij moesten en zouden voor de doelpunten zorgen.

Voor de match was er een indrukwekkend eerbetoon voor Junior Malanda. Een minuut stilte voor de overleden middenvelder was er bij in de eerste thuismatch van Essevee. Maar er was meer: applaus, spandoeken, en de spelers van Essevee kwamen in een witte shirt met een foto van hun ex-ploegmaat op het veld.

Cordaro geeft hoop ...

In de eerste helft waren de bezoekers de beste ploeg, al liet vooral Diagne het na om te scoren. 0-0 bij de koffie leek het zo te gaan worden, tot Cordaro vlak voor rust de thuisploeg op voorsprong schoot.

Alweer scoorde de nieuwkomer (ex-Mechelen) voor zijn nieuwe ploeg. Het gaf Zulte Waregem een nieuw elan na de koffie. Ze gingen wat hoger spelen en drukten zo ook wat meer door - in de eerste helft hadden ze amper 39% balbezit.

... uitsluiting Gimbert kantelpunt

En dan sloot Delferière plots Ghislain Gimbert uit met zijn tweede gele kaart. In duel met Cools deed hij een tackle op de bal, maar de arbitrage had het anders gezien. Het signaal bij uitstek om er de ref van langs te geven, inclusief zelfs bekers bier na de match richting zijn hoofd.

De aandacht was zo wel weg van de acties op het veld, en daar deed Westerlo rustig verder. Diagne knalde in de tweede helft in 75 dolle seconden plots wél de ballen tegen de touwen: van 1-0 naar 1-2. In de slotfase drong Essevee nog aan, de Kemphanen maakten het af op de counter via Schouterden.

4 op 6 zo voor Westel onder Van Veldhoven, zij spelen zich zo naar veiliger oorden. Voor Essevee is play-off 1 nu echt wel weg.