Reactie Gimbert maakt kennis met Belgische arbitrage: "Eens goed mee gelachen"

Gimbert maakt kennis met Belgische arbitrage: "Eens goed mee gelachen"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Hét moment van de wedstrijd tussen Zulte Waregem en Westerlo? De tweede gele kaart voor Ghislain Gimbert. Die kwam letterlijk en figuurlijk uit het niets: na de spookcorner en de spookgoal de spookkaart? De spits zelf was duidelijk: "Dit heb ik niet verdiend."

Aernout Van Lindt in Waregem

  • Uitsluiting was kantelpunt
  • Onterechte tweede gele kaart
  • Franse spits snapt het ook niet

"Twee fouten en twee keer geel, dat is wel heel erg streng", aldus Gimbert in een reactie na de match. "De eerste was geen gele kaart volgens mij, want niet echt gevaarlijk. En ja, die tweede ..."

"Ik heb vandaag kennis gemaakt met de Belgische arbitrage. Of ik iets gezegd heb tegen de ref? Neen, helemaal niets. Ik heb er wel eens goed mee gelachen", gaf de spits toe. "Het was geen fout, maar gewoon een tackle op de bal."

Hadden de match net in handen genomen ...

"De arbitrage op Waasland-Beveren was nochtans goed. Ik kon goed met ze praten en alles verliep vriendelijk. Vandaag was het dan net iets minder. En het was ook het kantelpunt van de match."

Hadden jullie dan gewonnen als het 11 tegen 11 was? "We hadden zeker een goede kans gemaakt. We namen de match net in handen na een mindere eerste helft."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties