Parcours Martens: Steeds meer verhalen van geldverspilling staken de kop op

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 11 reacties
Parcours Martens: Steeds meer verhalen van geldverspilling staken de kop op
Foto: © SC

Na vier jaar bij de Belgische voetbalbond is het tijdperk van Steven Martens voorgoed afgelopen. Als CEO moderniseerde hij de KBVB naar de noden van deze digitale wereld. Het laatste half jaar ging het met zijn functioneren pijlsnel bergaf.

Martens werd op 1 mei 2011 enigszins verrassend aangesteld als opvolger van Jean-Marie Philips aan de Houba de Strooperlaan. Met zijn expertise uit het tennis maakte de nieuwe topman van het oubollige imago van de voetbalbond zijn eerste werkpunt.

Modernisering

Een grondige herstructurering in alle geledingen moest het Belgische voetbal weer cachet geven. De stijgende prestaties van de Rode Duivels deden de rest. Talloze sponsors stonden te drummen aan de trappen van het bondsgebouw om een partnership aan te gaan.

Maar die modernisering kostte ook geld. Steeds meer verhalen van geldverspilling staken de kop op. Een hotel voor de spelersvrouwen op het WK - goed voor een kost van 300.000 euro - werd niet geannuleerd. Gigantische bonussen voor hem en zijn kompanen lekten uit.

Lekken

Signalen die de ondergang van Martens inluidden. De jaarrekening die vorige week bekend raakte, bracht de CEO weerom in het oog van de storm. Geen aangekondigde winst, maar een verlies van ruim 200.000 euro was het resultaat van 2014.

Het aanhoudende financiële wanbeleid was niet langer houdbaar en kost hem nu de kop. Enkele maanden voor aanvang van de voorzittersverkiezingen moet de KBVB nu ook op zoek naar een nieuwe CEO.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties