Datum: 14/02/2015 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 26
Stadion: Herman Vanderpoortenstadion (Het Lisp)
Jeugdig Lierse grijpt strohalm, Cercle serieus in de problemen
Jeugdig Lierse grijpt strohalm, Cercle serieus in de problemen
Foto: © SC

Nu wordt het echt wel spannend onderaan de rangschikking. Lierse kon met tien man de drie punten thuis houden tegen Cercle Brugge, dat nu op een play-off 3- plaats staat. En afgaande op het spel van de Vereniging op het Lisp, zitten ze echt wel in de problemen.

Johan Walckiers in Lier

Maar liefst acht jongens uit de Académie zette Olivier Guillou op het veld. Geen plaats dus voor Thomas Wils, Ngawa en Wanderson. Zelfs Capdevila, toch Spaans wereldkampioen, zat op de bank. Vidarsson stalde Kabananga en Caenepeel in zijn aanval.

Dom rood

Het was ref Colemonts die een hoofdrol opeiste in die eerste helft. Buiten twee vrije trappen van Velikonja waar Werner zijn kunnen op moest bewijzen en een kopbal van Caenepeel die beter had gemoeten, was er immers weinig anders te beleven.

Colemonts dus. Eerst liet hij doorspelen bij een fout op Zizo, die al geel had gekregen voor 'opvallend duiken'. Toen de Egyptenaar zich even later leek te revancheren, kreeg hij onmidddellijk zijn tweede en rood.

Zeker te verdedigen dus, maar Cercle had ook met tien moeten staan na veertig minuten toen Dusenne hands maakte en Colemonts zijn tweede geel op zak hield. Heel Lier stond op zijn achterste poten...

Cercle doet niets met man meer

Cercle leek echter niet met een man meer op het veld te staan. Met de bibber op de benen speelden ze. En dat werd nog het best gedemonstreerd door Bourdin, die de 1-0 op een presenteerblaadje aanbood door heel knullig terug te spelen. Velikonja profiteerde om Hassan te bevoorraden en die schoot hard onder Werner.

Cercle Brugge kon in heel die tijd nooit de indruk geven iets aan de achterstand te kunnen doen. De slechtste aanval van eerste klasse maakte zijn reputatie waar. Het jeugdige Lierse was gretiger en vooral beter in de combinaties. Bij de Vereniging was er van veel combineren geen sprake.

En ja, de tien van Lierse kwamen zelfs op 2-0. Kasmi vlamde vanop links de bal recht de winkelhaak in. D'Haene maakte het nog tien minuten spannend, maar verder dan 2-1 kwam Cercle niet meer. Twee overwinningen op rij voor Lierke Plezierke. Nu wordt het echt spannend onderaan onder de vier kandidaten voor play-off 3.

Opstellingen

Lierse SK Lierse SK

  Speler G Beoordeel
Elgenawy Hassan 71' -
Bajkoviæ Boban 90' -
Traoré Hamari 90' -
Bensebaini Rami 90' -
Mojsov Daniel 90' -
Hafez Ramadan Karim 84' -
El Messaoudi Ahmed 90' -
Kasmi Faysel 90' -
Sayed Ahmed       25' -
Diomandé Souleymane Baba 90' -
Velikonja Etien A 83' -
Hassan Ahmed Elganawy 71' -
  Bank G Beoordeel
Maciel Sousa Campos Wanderson 19' -
Tahiri Anas 7'  
Ngawa Pierre-Yves 6'  
Wils Thomas -  
Goris Nathan -  
Capdevila Joan -  
Bruylandts Illies -  

Cercle Brugge Cercle Brugge

  Speler G Beoordeel
Werner Olivier 90' -
De Kegel Dennes 90' -
Dussenne Noë   45' -
Bourdin Pierre 90' -
Buysse Bart   90' -
Van Acker Thibaut   90' -
Van Roose Karel 61' -
Martens Maarten 90' -
Godee Joey 69' -
Kabananga Junior A   90' -
Caenepeel Jinty 90' -
  Bank G Beoordeel
Dewaele Gilles 45' -
Sukuta-Pasu Richard 29' -
D'Haene Kristof 21' -
Verkindere Ayron -  
Van Damme Miguel -  
Cornelis Hans -  
Bacelic-Grgic Stipe -  
Herbeleef Lierse SK - Cercle Brugge

Vooraf