Fans danken McLeish, coach reageert: "Geweldige ervaring bij Genk!"

Robby Morren
Robby Morren
| 12 reacties
Fans danken McLeish, coach reageert: "Geweldige ervaring bij Genk!"
Foto: © photonews

Volg KRC Genk nu via WhatsApp!

Alex McLeish neemt binnenkort afscheid van Racing Genk. De Schot vindt het zelf bijzonder jammer dat hij de supporters en de club geen play-off 1 kon schenken. Toch houdt hij een goed gevoel over aan zijn periode in Limburg.

Door Robby Morren

De kans is groot dat McLeish afgelopen weekend voor het laatst in de dug-out zat in de Cristal Arena. Na de wedstrijd ging hij de supporters groeten en die scandeerden zijn naam. Het deed hem zichtbaar deugd.

Als we McLeish vragen welk gevoel hem dat gaf, verontschuldigt hij zich bijna voor het mislopen van play-off 1. Het is duidelijk dat hij daar nog steeds mee zit.

"Als speler ben je bezorgd om je vorm en prestatie. Als coach ben je bezorgd om iedereen binnen de club. Je wil iedereen graag gelukkig maken. Wij hebben play-off 1 jammer genoeg niet bereikt", klinkt het verontschuldigend.

"We hebben er alles aan gedaan om dit seizoen bij de eerste zes te eindigen. We hebben gefaald door met evenveel punten te eindigen als Charleroi. De tegenstand was sterk en wij zijn een jong team dat progressie moet maken."

De reden waarom Genk uiteindelijk in play-off 2 belandde, is duidelijk voor de sympathieke Schot. "Onze blessures waren catastrofaal. We kenden problemen met onze aanvallers. De Ceulaer, Mboyo en Monrose waren lange tijd out."

"Ik blijf ervan overtuigd dat we met een fitte Mboyo altijd bij de eerste zes waren geëindigd. Ook het uitvallen van Kumordzi was een zware klap."

Waarom dan geen transfer in januari? "We vonden niemand waarvan we dachten dat hij echt een onmiddellijke verstering zou vormen voor het team en bovendien moesten we eerst iemand verkopen."

"Er moeten veranderingen komen naar het volgende seizoen toe", weet McLeish. "Misschien kunnen volgend seizoen nog enkele nieuwe jeugdspelers gebracht worden."

"Enkele andere spelers zullen vertrekken en dan moet Genk trachten om opnieuw zijn plaats in play-off 1 te veroveren. Dat wordt niet makkelijk want ook de andere teams zullen niet stilzitten."

McLeish blikt alleszins met een goed gevoel terug op zijn periode in Limburg. "Voor mij was het een geweldige ervaring bij Genk. Het werk dat ik hier geleverd heb, was één van de meest voldoening gevende uit mijn carrière."


Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties