Het rapport van de kampioen
Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Het rapport van de kampioen
Foto: © photonews

Het is gebeurd, KAA Gent is voor het eerst in de geschiedenis landskampioen van België. We volgden de Buffalo's een seizoen lang op de voet en geven punten in het rapport van de kampioen!

Door Sander De Graeve

Niet uit de basis weg te denken

Matz Sels (8)
Bevestigde, ondanks foutjes tegen Standard en Charleroi, zijn sterke eerste seizoen bij Gent. Speelde elke minuut en is na Ryan de beste doelman uit de Jupiler Pro League.

Rami Gershon (8)
De Israëliër bleek in zijn eerste seizoen de meest secure van alle centrale verdedigers. Hard in de duels en sterk met het hoofd. Enkel nog wat meer scoren aan de overkant.

Nana Asare (8,5)
Zelden of nooit een mindere wedstrijd. Nana Asare moest in het begin nog Oussalah laten voorgaan, maar eiste daarna resoluut zijn plek op.

Thomas Foket (8)
De jonge winger ontpopte zich tot dé revelatie van het seizoensbegin, maar kende een kleine terugval rond Nieuwjaar. Uitstekend eerste jaar in de basis in eerste klasse.

Laurent Depoitre (9)
Laurent Depoitre verraste vriend en vijand met zijn prestaties. Hij stond lang aan kop van de topschutterslijst, maar zijn kanon liet het de laatste maanden wat afweten. Ook wanneer hij niet scoort énorm belangrijk voor de ploeg. Zijn negen assists liegen niet.

Brecht Dejaegere (9)
Brecht Dejaegere speelde de stress die hem vorig seizoen parten speelde helemaal van zich af. De aanvallende middenvelder maakte heel wat verdedigers het leven zuur dit seizoen en speelde bij wijlen weergaloos. De dribbels tegen Anderlecht waren een meesterwerk.

Renato Neto (8)
De sterke Braziliaan kreeg eindelijk wat meer lijn in zijn prestaties. De mindere matchen werden steeds zeldzamer en met zes goals mag hij voor zijn positie terugblikken op een productief seizoen.

Danijel Milicevic (9)
De Servische Zwitser was dit seizoen een streling voor het oog. De geboren stylist strooide met beslissende pasjes en deed vooral Club Brugge de das om. Man van de play-offs.

Lasse Nielsen (7,5)
Nielsen, nog steeds niet zeker van zijn toekomst, wisselde sterke momenten af met mindere. We zijn benieuwd wat hij kan eens de onzekerheid over zijn contract weggenomen wordt. Outstanding zondag op Club Brugge.

Sven Kums (8)
De kapitein had af te rekenen met heel wat blessures en blikt wellicht met gemengde gevoelens terug op dit seizoen. Stond er naar het einde toe opnieuw helemaal en loodste zijn team doorheen de play-offs.

De invallers

Moses Simon (8)
Moses kwam in de winterstop, zag, overwon en... raakte geblesseerd. Flitsend in het begin met een resem goals, maar na zijn blessure nog niet helemaal de oude. Volgend jaar volgt het seizoen van de bevestiging.

Kenny Saief (6)
Zagen we vooral wanneer de blessurelast wat zwaarder werd in actie komen. Liet leuke dingen zien, maar kreeg geen lijn in zijn prestaties.

Benito Raman (7)
Auteur van belangrijke goals op Anderlecht en Club Brugge, maar kon zijn basisstek niet vasthouden tegenover Simon en consorten. Moet vooral in de afwerking nog stappen zetten.

Rafinha (6)
Dramatisch op Club Brugge, maar toonde zich verder een gedroomde bankzitter. Nooit mokkend, paraat wanneer het nodig was mits enkele foutjes.

Hannes Van Der Bruggen (7)
Had het aan het begin van het seizoen heel erg moeilijk om zich onder Vanhaezebrouck te profileren. Kreeg naar het einde toe steeds meer kansen en toonde zijn waarde.

Amper gespeeld

David Pollet (5)
Werd binnengehaald als dé afwerker, maar raakte in een vertrouwenscrisis nadat Depoitre hem uit de basis verdreef. Op weg naar de uitgang.

Karim Belhocine (5)
De veteraan mocht in de eerste wedstrijden nog starten, maar leek de stap van Waasland-Beveren naar AA Gent heel moeilijk te verteren. Daarna al te vaak geblesseerd om een impact te maken.

Yaya Soumahoro (5)
De man van glas maakte zijn bijnaam ook dit seizoen waar. Steevast hielden kleine kwaaltjes hem van het trainingsveld. Intussen opnieuw fit, maar lijkt einde verhaal bij Gent.

Marko Poletanovic (6,5)
Komt naar het einde toe als invaller steeds meer uit de verf. Er zit potentieel in deze centrale middenvelder.

Haris Hajradinovic (5)
Hajradinovic kwam samen met Moses Simon over van Trencin, maar bleef de hele tijd in zijn schaduw en raakte op de koop toe geblesseerd. Volgend seizoen misschien.

Nermin Zolotic (5)
Mocht meteen starten in het begin van het seizoen tegen Cercle, maar verprutste zijn krediet met een dure, domme rode kaart tegen Zulte Waregem.

Uros Vitas (6)
Zelden uit de selectie weg te branden, maar amper speelminuten. Kon zich amper tonen aangezien zijn concurrenten amper blessures of schorsingen hadden.

Serge Tabekou (6,5)
Toonde zich met zijn invalbeurt tegen Standard als een flukse, snelle spits. Moet de overstap van de beloften naar de A-kern nog verwerken, maar bezorgde Peter Vandenbempt al nachtmerries.

Brian Vandenbussche (-)
Mocht opdraven in de beker tegen Namen, maar pakte een rode kaart en kwam niet meer in actie. De gedroomde reservedoelman, nooit mekkerend, ligt goed in de groep.

Damjan Siskovski (-)
Beloftevolle jonge doelman die in de winterstop Kristof Maes kwam aflossen. Voor de toekomst.

De pechvogels

Nicklas Pedersen (7,5):
Kon eindelijk eens een bijna volledige voorbereiding meemaken, maar toen sloeg het noodlot toe. Een zware knieblessure hield hem maanden aan de kant, maar eens terug, stond hij er. De goal tegen Lierse en de twee op Standard bleken van goudwaarde.

Ante Puljic (-)
Belandde met dezelfde knieblessure enkele maanden na Pedersen in hetzelfde straatje als de Deen. Heel dichtbij een terugkeer en zat al in de selectie, maar het wordt uitkijken naar volgend seizoen.

Mustapha Oussalah (6)
Startte in de basis, maar kon na een aaneenschakeling van blessures nooit echt concurreren met Nana Asare. Verloren seizoen.

Enis Gavazaj (-)
Viel vorig jaar nog op met zijn snelheid tegen Cercle Brugge, maar begon met een zware blessure. Kon niet meer aanknopen met een plek in de selectie.

Hoe is het nog met... ?

Kristof Maes (-)
De derde doelman moest wijken voor Damjan Siskovski die een pak jonger is.

Habib Habibou (6)
Niet echt de favoriet van Hein Vanhaezebrouck en aan het eind van de transferperiode in de zomer nog snel versast naar Frankrijk. Scoorde wél nog dit seizoen voor Gent.

Christophe Lepoint (6)
De eeuwig strijdende middenvelder nam in de winterstop afscheid van AA Gent.

Ygor Nogeira (-)
De Braziliaanse centrale verdediger verdween na pas een half jaar al. Te licht.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties