Preud'homme vs. Hasi: Voetbalkrant.com peilde naar de stemming onder de fans

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 23 reacties
Preud'homme vs. Hasi: Voetbalkrant.com peilde naar de stemming onder de fans
Foto: © photonews

Club Brugge (10 op 21) en Anderlecht (14 op 21) zijn moeizaam uit de startblokken geschoten. Een deel van de paars-witte aanhang keerde zich al tegen Besnik Hasi. Het blauw-zwarte kamp houdt zich voorlopig gedeisd ten opzichte van Michel Preud'homme. Welk stemming overheerst onder de fans?

Diederik Geypen en Johan Walckiers

Anderlecht - "De tegenstanders hebben het gehaald"

"De Anderlecht-supporters zijn verdeeld", aldus Ivan Boelens, bestuurslid van de supportersfederatie. "Er zijn fans pro en contra Hasi. Net zoals bij het geval Vanden Borre. De tegenstanders hebben het daarin gehaald. Anderlecht kent een kritisch publiek. Dan is de tendens snel dat de trainer buiten moet."

De tendens is snel dat de trainer buiten moet

"Rome is ook niet op één dag gebouwd. Hasi werkt met een heel nieuw elftal. We zullen zien waar we volgende maand staan en of het champagnevoetbal dan terug is."

Club Brugge - "De uithalen van Preud'homme zitten de fans dwars"

"Preud'homme krijgt het niet goed uitgelegd", vindt Johnny Nys van De Clubsupporter. "Hij heeft een kort lontje. De fans waren in het verleden Adrie Koster en Christoph Daum gewoon. Dat waren persoonlijkheden. De uithalen van Preud'homme zitten de fans dwars."

Daum en Koster waren persoonlijkheden

"Heeft hij wel alles onder controle?", vraagt Frederik Van Eenoo van The Locals 78 zich af. "Ik ben niet tevreden met de gang van het spel. Als we zondag (bij Waasland-Beveren, red.) weer de boot ingaan, zal de sfeer snel omslaan. Ik heb nog steeds vertrouwen in Preud'homme, maar het gevoel is al dubbel."

Anderlecht versus Club - "Wij zijn te braaf"

"Als er in Brugge geen kritiek is, stel ik me vragen bij de mentaliteit van de supporters", gaat Boelens verder. "Indien Anderlecht vijf jaar geen titel pakt, zou je wat meemaken. Blijkbaar kan je bij tien seizoenen zonder titel je neerleggen bij een bepaalde visie of richting. Bij Anderlecht zie ik het niet gebeuren."

Vragen bij de mentaliteit van de Club-supporters

"Wij zijn inderdaad te braaf", vindt Van Eenoo. "Het oudere publiek dat de glorietijden meemaakte is wel kritisch, maar de jonge generatie teert nog op de bekerwinst. Anderlecht kloppen in de laatste minuut. Dat was een droom voor velen."

"Preud'homme heeft gekregen wat hij vroeg. Zo'n kern maakten we nooit eerder mee", sluit Nys af. "In onze supportersclub geven ze hem krediet wegens de vele geblesseerden. Maar tegen Nieuwjaar moet er een ploeg staan."

En u? Behoudt u nog het vertrouwen?

10%
0%
3%
3%
56%
9%
6%
13%
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties