zenZenit St Petersburg
gntKAA Gent
1-0
2-1
Datum: 29/09/2015 20:45
Competitie: Champions League
Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Petrovskiy Stadion
Moedig Gent onderuit in Rusland

AA Gent lijdt eerste Champions League-nederlaag bij Zenit

Moedig Gent onderuit in Rusland
Foto: © photonews

AA Gent keert zonder punten terug uit Rusland. De Buffalo's liepen tegen een sterke Hulk die met twee assists de match besliste. Matton bracht Gent nog even gelijk, maar de troepen van Vanhaezebrouck gingen strijdend ten onder.

Sander De Graeve in Sint-Petersburg

Hein Vanhaezebrouck kwam met een kleine verrassing in de opstelling. Kenny Saief stond zowaar in de basis. Hij werd voor Raman en Simon verkozen en startte op rechts. Rafinha vulde de leemte die de geschorste Foket achterliet.

Het Petrovskyi Stadium verwelkomde Gent met indrukwekkende gezangen. De nog geen 200 Gentfans deden hun stinkende best om gehoord te worden, maar tot aan de perstribune kwam enkel het kabaal van de thuisploeg.

Rafinha in de fout

De Buffalo’s begonnen degelijk aan de partij en hadden het gros van het balbezit. Toch bleken de tegenstoten van Zenit gevaarlijker dan de Gentse aanvalsgolven. Witsel had de 1-0 aan de voet, maar zette de voorzet van Hulk over. Sels had eerder al een vrije trap van de Braziliaan uit zijn doelvlak gezweefd.

Rafinha tegen Hulk, het was een duel om in de gaten te houden. De Gentse Braziliaan weerde zich, maar ging cruciaal de mist in rond de 35e minuut. Hij probeerde een bal van Hulk te blokkeren, maar de ster van Zenit kon simpelweg doorlopen. Een voorzet naar Dzyuba later stond de 1-0 op het bord.

Doodjammer, gezien het geduldige opbouwende voetbal van de jongens van Vanhaezebrouck. De statistieken aan de rust gaven het matchverloop perfect weer. Het balbezit was licht in het voordeel van AA Gent, maar quasi elke kans was voor de thuisploeg.

Na de koffie brak Matton dan eindelijk de ban voor Gent. Na een perfecte cross van Kums knalde de middenvelder heerlijk overhoeks voorbij Kerzhakov. 1-1 en het zelfvertrouwen van de Gentenaars kreeg een serieuze boost.

Maar daar was Hulk alweer. Het fenomeen van Zenit mocht op wandel en trok alle verdedigers naar zich toe. Shatov stond moederziel alleen en hoefde de bal maar over Sels in doel te trappen. De veer leek gebroken bij Gent.

Pedersen en Raman kwamen de gelederen nog versterken, maar scoren lukte niet meer. Gent legde af en toe mooi voetbal op de mat, maar vooral Foket werd hard gemist op rechts. Op naar de volgende opdracht in en tegen Valencia.

Lyon-Valencia

Lyon heeft het niet makkelijk de laatste tijd en ook tegen Valencia was het niet veel soeps. De Spanjaarden maakten via een prachtig schot van Feghouli voor de rust de 0-1. Lyon staat gelijk met Gent, Valencia heeft drie punten.

Opstellingen

Zenit St Petersburg Zenit St Petersburg

  Speler G Beoordeel
Kerzhakov Mikhail 90' 7
Smolnikov Igor 90' 6
Garay Ezequiel 90' 8
Lombaerts Nicolas 62' 6
Anyukov Aleksander 90' 6
Witsel Axel 90' 4
Javi Garcia   90' 6
Hulk A A 90' 8
Alves Gomes Daniel Miguel 90' 6
Dzyuba Artem 90' 6
Shatov Oleg 88' 6
  Bank G Beoordeel
Neto Luis 28' 5
Yusupov Artur 18' -
Ryazantsev Aleksandr 2'  
Lodigin Yuri -  
Criscito Domenico -  
Evseev Aleksey -  
Dolgov Pavel -  

KAA Gent KAA Gent

  Speler G Beoordeel
Sels Matz 90' 7
Rafinha Rafael Scapini 90' 3
Nielsen Lasse 90' 6
Mitrovic Stefan 90' 5
Asare Nana 90' 7
Neto Renato 90' 6
Kums Sven A 90' 10
Milicevic Danijel 80' 5
Matton Thomas 84' 8
Depoitre Laurent   90' 6
Saief Kenny   90' 6
  Bank G Beoordeel
Pedersen Nicklas 10' -
Raman Benito 6'  
Van der Bruggen Hannes -  
Simon Moses Daddy-Ajala -  
Coulibaly Kalifa -  
Vitas Uros -  
Vandenbussche Brian -  
Herbeleef Zenit St Petersburg - KAA Gent

Vooraf