Reactie Kums zag dat Gent recht had op meer: "Dit is echt balen"

Kums zag dat Gent recht had op meer: "Dit is echt balen"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Sven Kums domineerde vanavond op het middenveld bij AA Gent, maar het volstond niet om met punten terug naar België te keren. Met name Hulk was er vanavond teveel aan. Kums baalde achteraf als een stekker.

Sander De Graeve in Sint-Petersburg

“Dit is balen, hé", opende de Gentse captain. "We spelen een verdienstelijke wedstrijd, maar we krijgen niet waar we recht op hebben. We wisten dat we momenten gingen hebben dat het spel aan ons overgelaten zou worden."

Gent nam ook de wedstrijd in handen, maar dodelijk efficiënt was het team niet. "We hadden meer balbezit, maar zij benutten wel die beslissende momenten en wij deden dat te weinig.” Hulk was dat aan de overkant wel.

Zenit was op Hulk na niet impressionant

“Hulk, hoe beslissend is die wel niet voor deze ploeg. Elke actie die gevaarlijk was, kwam van hem. Ik vond Zenit voor het overige niet impressionant. In eigen huis rekenden ze gewoon op de counters van Hulk. Het is voor hen goed uitgedraaid, want hij had een superdag.”

Bij de 2-1 probeerde Kums de Braziliaanse stormram nog foutief af te stoppen. “Ik raakte hem niet, hij was gewoonweg te snel voor mij", aldus Kums die een uitstekende wedstrijd speelde in het hart van het middenveld.

“Dat het lijkt alsof ik dit niveau gewoon ben? Ik ben het niet gewend, maar ik heb rust proberen brengen in de ploeg. In de eerste helft trapten we de bal te snel weg, daarna was het beter en hebben we lef getoond.”

Ref niet op Champions League-niveau

-Sven Kums

De scheids kon niet op zijn sympathie rekenen. "Ik vond de ref niet best. Elke keer iemand van Zenit ging liggen, werd er gefloten. Daar hebben ze optimaal van geprofiteerd. Hij was niet op Champions League-niveau."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

 Halve Finales (H)

Nieuwste reacties