zenZenit St Petersburg
gntKAA Gent
1-0
2-1
Datum: 29/09/2015 20:45
Competitie: Champions League
Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Petrovskiy Stadion
Zorgt Gent voor Belgisch unicum in Rusland?
Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 0 reacties

Voorbeschouwing Zenit-Gent

Zorgt Gent voor Belgisch unicum in Rusland?
Foto: © photonews

AA Gent speelt vanavond de tweede wedstrijd ooit in de Champions League op bezoek bij Zenit. Er is misschien sprake van wat onderschatting bij de Russen en bovendien kunnen de Buffalo's twee mijlpalen binnenhalen.

Als het Gent van Vanhaezebrouck niet verliest vanavond, is het de eerste Belgische club die de twee eerste groepswedstrijden van de Champions League zonder nederlaag weet te overleven. Scoren de Gentenaars, dan is het helemaal feest.

Het zou dan meteen de honderdste goal in de Champions League van een Belgische club zijn. De voorbereiding verliep alvast moeizaam. Het team kwam wegens een onvoorziene tussenstop uren te laat aan in Sint-Petersburg. Benieuwd of dat vanavond nog een rol speelt.

Selectie Gent: Sels, Thoelen, Vandenbussche, Vitas, Rafinha, Mitrovic, Asare, Nielsen, Coulibaly, Matton, Neto, Poletanovic, Kums, Saief, Van Der Bruggen, Milicevic, Depoitre, Raman, Simon en Pedersen

Bij Zenit kijken we vooral uit naar de prestaties van de twee Belgen, Lombaerts en Witsel, maar houden we ook een oogje op Hulk. Over de Braziliaanse ster van Zenit vloeide al heel wat inkt. Benieuwd of Depoitre de vergelijking doorstaat.

Hulk is wel twijfelachtig voor vanavond met een blessure aan de lies, ook Anyukov is geen zekerheid. Gent mist uiteraard Foket en Dejaegere door schorsing terwijl Johansson nog niet helemaal terug is na zijn blessure.

Selectie Zenit: Lodygin, Malafeev, Kerzhakov, Anyukov (?), Criscito, Lombaerts, Neto, Smolnikov, Garay, Ryazantsev, Danny, Yusupov, Shatov, Javi Garcia, Witsel, Hulk (?) en Dzyuba.

AA Gent is volgens Unibet de underdog in deze wedstrijd. Een goeie gok van 60 euro op de Buffalo's kan dan ook 510 euro opleveren. Die 60 euro krijgt u via deze link zelfs gratis!

Meer nieuws

Champions League

 Halve Finales (H)