Vanhaezebrouck: "Ik denk niet dat anderen het beter hadden gedaan"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 18 reacties
Vanhaezebrouck: "Ik denk niet dat anderen het beter hadden gedaan"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

AA Gent speelde een heel verdienstelijke wedstrijd in Sint-Petersburg, maar moest zonder punten naar huis. De ontgoocheling stond bij veel spelers op de gezichten te lezen. Bij Vanhaezebrouck wisselden die stemming en trots elkaar af.

Manuel Gonzalez in Sint-Petersburg

Hein, had je verwacht dat je dit kon brengen tegen Zenit?

"Ik blijf hetzelfde zeggen als voor de match. Dit was voorspelbaar. Ik had verwacht het meeste balbezit te hebben, maar ik wist niet dat het zo goed zou zijn. 60 procent. Ze lieten ons soms wel komen, maar geloof me, dit hadden ze niet verwacht."

Wat liep er dan verkeerd?

"We moeten in het middenveld sneller worden. Een foutje maken daar en er is geen probleem. We moeten dit leren. Hopelijk leren we dat snel en levert het punten op in de volgende wedstrijden in de Champions League."

Wat was het verschil tussen Zenit en Lyon?

"Je kan ze niet vergelijken, want het zijn totaal andere teams. Ik vond Lyon moeilijker omdat we op een gegeven moment met negen stonden."

Wat was het probleem bij de eerste goal?

"Die speler is heel sterk en is 1m94 groot. Zo scoort hij ook in de Russische competitie. Hulk kan het duel tegen Rafinha winnen. Dat wisten we dat zoiets kon gebeuren. Maar ja, we stonden bij Dzyba, maar konden hem niet verslaan in de lucht."

Hebben jullie Foket en Dejaegere gemist?

"Ik denk niet dat dat invloed had. De spelers die wel speelden waren goed. Ik denk niet dat de anderen het beter hadden gedaan. Saief speelde een fantastische wedstrijd. Hij heeft heel wat duels met Hulk uitgevochten."

Ging Sels te snel naar de grond bij het tweede doelpunt?

"Heb je de kwaliteit van de aanvallers van Zenit gezien? Ik zeg ook tegen mijn spelers: als je niet weet wat doen, maak de eerste beweging. Sels is normaal wel iemand die lang blijft staan. Spijtig voor hem dat hij nu wel de eerste move doet. Hij probeert nog recht te komen, maar te laat."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

 Halve Finales (H)

Nieuwste reacties