“Preud’homme? Dat lijkt me niet gezond”

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 0 reacties
“Preud’homme? Dat lijkt me niet gezond”
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

We kennen Michel Preud’homme natuurlijk allemaal als een vakman die dag en nacht met zijn job bezig is. Tijdens een wedstrijd durft het potje van de Club Brugge-trainer soms al eens over te koken…

Erwin Koeman, destijds ploegmaat van Preud’homme bij KV Mechelen en tegenwoordig assistent bij Southampton, herinnert zich de gedrevenheid van Preud’homme nog alsof het gisteren was. “Hij was altijd enorm gedreven, en hij ging soms wel eens over de rand heen. Dat deed hij later ook als trainer.”

“Maar Michel was toen gewoon de beste keeper van de wereld", vertelt Koeman in Karakters. "Een échte teamleider, een teamsporter en iemand die iedereen scherp hield.”

"Een échte teamleider, een teamsporter, iemand die iedereen scherp hield"

Erwin Koeman

Ronald Koeman, dezer dagen de hoofdcoach van Southampton, vult zijn broer aan. “De beste herinnering is bijvoorbeeld het WK in 1994. Ik geloof dat je geluk kan afdwingen. Wel, Michel kon geluk afdwingen.”

Koeman, vaak de rust zelve tijdens wedstrijden, maakt zich wel een beetje zorgen om zijn voormalige ploegmakker. “Het lijkt me niet gezond als je zo gestrest in het vak zit.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties