Rode Duivels blikken terug op de horror van Parijs: "Maar we mogen geen angst hebben"

Rode Duivels blikken terug op de horror van Parijs: "Maar we mogen geen angst hebben"
Foto: © photonews

De training van de Rode Duivels van zondagnamiddag in Neerpede werd onder extra politiebewaking afgewerkt. De aanslagen in Parijs zijn niet vergeten, ook niet binnen de groep. "Het was hét gespreksonderwerp de voorbije dagen", klonk het.

"We kwamen binnen in de kleedkamers vrijdagavond en het nieuws werd ons meteen verteld, dan ben je de match meteen vergeten. In de bus hebben we dan gezien wat er allemaal aan het gebeuren was", sprak Toby Alderweireld klare taal.

"Dit heeft op mij meer impact, omdat het dichterbij is. We zijn er allemaal wel al eens geweest - we speelden er een halfjaar geleden nog - en het is aan een voetbalstadion. Dan denk je daar aan, omdat onze familie ook soms in het stadion is. Het is geen ver-van-mijn-bedshow meer, het kwam echt dichtbij."

En dus bepaalde het ook wel de gesprekken in de groep de voorbije dagen: "De eerste twee dagen ging het in de groep enkel daarover. Heel de wereld was er mee bezig, dus bespraken wij het natuurlijk ook. En als je hier dan de extra maatregelen ziet op training ... Je voelt het aan alles."

Natuurlijk moet het EK doorgaan

"Ik heb de media in de gaten gehouden, uur per uur ging het aantal doden omhoog. Het blijft een verschrikkelijke tragedie, maar we mogen geen angst hebben of in paniek slaan. We leven elk met onze eigen emoties", was ook de bondscoach nog onder de indruk van wat zich vrijdag afspeelde in Parijs.

"Het EK moet zeker doorgaan, het leven moet ook doorgaan. Als we nu zouden toegeven, dan stoppen we eigenlijk met alles. We moeten dus geen paniek zaaien, in Frankrijk zullen ze nu zeker nog extra maatregelen nemen om het EK te laten doorgaan. Het moet natuurlijk veilig zijn, maar er kan overal iets gebeuren."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties