Oostende armste ploeg in eerste klasse: "Toe te schrijven aan investeringen"

Redactie
| 46 reacties
Oostende armste ploeg in eerste klasse: "Toe te schrijven aan investeringen"
Foto: © Photonews

Couckenbak of niet: KV Oostende is de armste ploeg van het land. Met een eigen vermogen van -5,7 miljoen euro en een verlies van 4,2 euro staat het helemaal onderaan in de eerste klasse. De club zelf reageert.

Marc Coucke pompt heel wat geld in de club, maar toch blijft Oostende vooralsnog een verlieslatende club: -4,2 miljoen euro in het voorbije boekjaar. Dat weet Het Nieuwsblad.

Het eigen vermogen zakt op die manier naar liefst -5,7 miljoen euro, Oostende wordt zo volgens de krant de armste club van het land. Coucke moest in oktober zelfs een kapitaalsverhoging inzetten. De verliezen bijpassen, heet het.

Volgend boekjaar break-even of winst - Wim Van de Vijver

"Dit negatief resultaat staat tegen de positieve balans: een verbeterde cashflow, een mooie stijging in de omzet en een betere budgetcontrole", reageert financieel directeur Wim Van de Vijver.

"Het negatieve saldo is voor 100% toe te schrijven aan investeringen in spelerskern, jeugdwerking, accomodatie en personeelskost. Dat deden we enkel om te groeien. Coucke past geen geld bij, het geld dat hij in de club pompt is enkel voor uitgaande transfers. Op termijn zal hij dat ook terugverdienen. Het gaat om investeringen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties