Datum: 23/12/2015 20:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 16
Stadion: Daknam
Gehandicapt Lokeren verrast Anderlecht bijna, maar uitgerekend Gillet sleept punt uit de brand
Timothy Collard Johan Walckiers
Timothy Collard en Johan Walckiers
| 0 reacties

Gehandicapt Sporting Lokeren verrast RSC Anderlecht bijna, maar dat is buiten Guillaume Gillet gerekend

Gehandicapt Lokeren verrast Anderlecht bijna, maar uitgerekend Gillet sleept punt uit de brand
Foto: © photonews

Sporting Lokeren was woensdagavond heel dicht bij een stunt tegen RSC Anderlecht, maar uitgerekend Guillaume Gillet sleepte in de slotminuten nog een punt uit de brand voor de Brusselaars. Met een rake kopbal wiste hij het doelpunt van Serhiy Bolbat uit.

Georges Leekens moest noodgedwongen wijzigingen doorvoeren door de afwezigheid van Persoons en Overmeire. Mac The Knife opteerde voor defensieve zekerheid met Rassoul en Ninaj. Bij paars-wit dezelfde namen als afgelopen zondag tegen Club Brugge, al nam Kara - terug uit schorsing -  zijn plaats weer in.

Zondag zat Anderlecht al heel snel op rozen in Brugge, maar in Lokeren kregen we daar geen herhaling van te zien. Het spel van beide teams liet te wensen over en het tempo lag veel te laag.

Lag de kalkoen op de maag?

Het leek op sommige momenten wel alsof het Kerstdag was en de spelers de dag voordien een halve kalkoen naar binnen hadden gespeeld. Zo sloften ze alleszins toch over het veld. Al waren de beste kansen duidelijk voor de thuisploeg, maar Coelho trapte net naast, op de paal en op Proto.

De enige keer dat de bezoekers er dicht bij waren, was toen Suarez mocht aanleggen van in de zestien. De Argentijn koos voor een beheerste plaatsbal en de 0-1 stond al half op het bord toen Odoi met een ultieme inspanning het leer nog wegtrapte van op de doellijn. Rusten deden we bijgevolg met een brilscore.

'Het mag wat meer zijn'

Leekens en Hasi stuurden hun spelers na de pauze opnieuw het veld op met één duidelijke boodschap: ‘Het mag wat meer zijn.’ Je weet wel, zoals wanneer je bij de slager 150 gram préparé vraagt en de vrouw achter de toog vraagt ‘Mag het wat meer zijn?’ Georges zou alvast volmondig ‘Ja’ zeggen.

Maar of het ook effectief meer was na de pauze? Een klein beetje maar. Vlak voor het uur tekenden beide ploegen voor een flits. Eerst stormde Bolbat alleen op doel af, maar hield een goed uitgekomen Proto hem van een openingsdoelpunt. Aan de overkant miste Okaka dan weer onbegrijpelijk: de Italiaan gleed het leer van dichtbij tegen de paal.

Bolbat doet het, maar Gillet ook

En net wanneer iedereen dacht ‘vandaag zien we geen goals meer’, gebeurde het dan toch nog. Coelho stuurde Bolbat in het straatje en de Oekraïner wipte het leer knap over Proto: 1-0 en de supporters bouwden een feestje op de tonen van ‘Alle Brusseleirs, da zijn sukkeleirs’.

Anderlecht probeerde het tij nog te keren, maar verder dan schuchtere pogingen van Suarez, Lukebakio en Okaka kwam het niet meer. Maar... In minuut 92 sleepte niemand minder dan de vertrekkende Guillaume Gillet alsnog een punt uit de brand met een kopbal. 1-1 en daar schieten beide teams weinig mee op.

Opstellingen

Sporting Lokeren Sporting Lokeren

  Speler G Beoordeel
Verhulst Davino 90' -
Ticinovic Mario 90' -
Maric Mijat 90' -
Ingason Sverrir Ingi 90' -
Odoi Denis 90' -
Rassoul Joher Khadim 90' -
Ninaj Branislav   90' -
Miric Marko 90' -
Patosi Ayanda 90' -
Coelho Avelino Jackson A 90' -
Bolbat Sergiy 87' -
  Bank G Beoordeel
Melnjak Dario 3'  
Melens Tjorven -  
Dessers Cyriel -  
Copa Barry Boubacar -  
Mbah Enoh Lewis -  
Starzynski Filip -  

Anderlecht Anderlecht

  Speler G Beoordeel
Proto Silvio 90' 5
Gillet Guillaume 90' 6
Kara Mbodji Serigne Modou 81' 5
Deschacht Olivier 90' 5
Acheampong Frank Opoku 90' 5
Dendoncker Leander 90' 4
Defour Steven A   90' 4
Ezekiel Imoh 70' 3
Praet Dennis 90' 5
Suarez Matías 90' 5
Okaka Chuka Stefano 90' 5
  Bank G Beoordeel
Lukebakio Dodi 20' 6
Sylla Idrissa 9'  
Boeckx Frank -  
Trezeguet -  
Tielemans Youri -  
Nuytinck Bram -  
Heylen Michaël -  
N'Sakala Fabrice -  
Conté Ibrahima Sory -  
Roef Davy -  
Herbeleef Sporting Lokeren - Anderlecht

Vooraf