Datum: 23/12/2015 20:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 16
Stadion: Daknam
Leekens met de handen in het haar, 'nieuwe Kouyaté' zal uitgerekend tegen Anderlecht debuteren
Timothy Collard
Timothy Collard
| 0 reacties

Sporting Lokeren met 'nieuwe Kouyaté' in de ploeg tegen RSC Anderlecht

Leekens met de handen in het haar, 'nieuwe Kouyaté' zal uitgerekend tegen Anderlecht debuteren
Foto: © photonews

Sporting Lokeren en RSC Anderlecht spelen vanavond hun inhaalwedstrijd van speeldag 16. Die wedstrijd werd toen uitgesteld omwille van de verhoogde terreurdreiging. Maar… De inhaalmatch en het bezoek van paars-wit op Daknam komen wel érg ongelegen voor de Waaslanders.

Zo moet Georges Leekens namelijk de tandem Killian Overmeire-Koen Persoons missen. Eerstgenoemde is geschorst, terwijl laatstgenoemde enkele weken in de lappenmand ligt met een blessure. En zo is het hart van de ploeg er niet bij tegen Anderlecht.

Rassoul en ... ?

Leekens moet dus zijn beste puzzelvaardigheden bovenhalen om een competitief elftal tussen de lijnen te brengen tegen Anderlecht. Joher Khadim Rassoul (nota bene ex-Anderlecht, nvdr.) speelt zo goed als zeker.

Maar wie speelt er aan zijn zijde? Dat is niet helemaal duidelijk. De aanvallend ingestelde Filip Starzynski? of opteert Leekens voor een defensievere oplossing met bijvoorbeeld Branislav Ninaj? Het moet nog blijken.

Maar Leekens kennende zou hij tegen Anderlecht wel eens kunnen kiezen voor stabiliteit en 'safety first'. Dan lijkt het meer aangewezen om met een extra verdediger voor de defensie te spelen.

Kara is terug, Tielemans blijft op de bank

Bij Anderlecht heeft trainer Besnik Hasi minder zorgen. Hij recupereert met Kara Mbodj een sterkhouder, waardoor Michaël Heylen opnieuw op de bank moet plaatsnemen. Voor het overige zal Hasi vertrouwen geven aan de jongens die Club Brugge op Jan Breydel met 1-4 inblikten.

Dat wil dus zeggen mét Leander Dendoncker in plaats van Youri Tielemans op het middenveld, met Imoh Ezekiel op de flank en met Matias Suarez rond diepe spits Stefano Okaka. Mahmoud ‘Trezeguet’ Hassan tot slot, zit op de bank.

Waag hier een gokje op de wedstrijd tussen de Waaslanders en paars-wit!

Meer nieuws