Gillet nu al met tranen in de ogen: "Zondag ga ik het heel moeilijk hebben"

Gillet nu al met tranen in de ogen: "Zondag ga ik het heel moeilijk hebben"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Guillaume Gillet, ze gaan hem missen bij Anderlecht. Niet enkel zijn polyvalentie, maar op welke positie hij ook speelt, scoort hij. Zo ook in Lokeren met weer een belangrijke. En als het van hem afhangt, is het niet zijn laatste.

Gillet kon zijn timing niet beter kiezen om toe te slaan en zich in de harten van de supporters te koppen. "Pas op, dit is de apotheose nog niet. Die is voor zondag. En waarom niet met nog een goaltje als kers op de taart?"

Met Nantes is alles in orde. Gillet verhuist na Nieuwjaar terug naar de Ligue 1. "Een droom", bekent hij. "Ze hebben er echt alles aan gedaan om me te halen. Om me het gevoel te geven dat ik echt nodig ben. En dat op mijn 32ste. Anderlecht blijft echter altijd de club van mijn hart."

Al mijn matchen op het middenveld en ik was al langer weggeweest

En dus zullen zondag de emoties hoog oplaaien bij zijn afscheid. Woensdagavond stonden de tranen bij momenten al in zijn ogen. "Het was nu al zo erg toen ik voor de fans stond, wat gaat dat zondag geven? Het was moeilijk, zeker toen ze me vroegen om te blijven. Maar goed, jullie weten ook dat het niet altijd zo rooskleurig is geweest. Ik heb hier ook moeilijke momenten beleefd."

Eén laatste avontuur dus in het buitenland. "Moest ik al mijn matchen bij Anderlecht op het middenveld gespeeld hebben - mijn beste positie - was ik al veel langer weggeweest. Daar ben ik zeker van. Maar dat ik op rechtsachter sta, heeft niks te maken met mijn beslissing. Dat heb ik de coach ook gezegd."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties