Wat met Ezekiel? Op de rechterflank doet hij... niks

Wat met Ezekiel? Op de rechterflank doet hij... niks
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Imoh Ezekiel rendeert niet op de rechterflank. Ook zondag zal Anderlecht het nog moeten doen zonder Andy Najar. Maar ondertussen worstelt de Nigeriaanse aanvaller aan de zijlijn. Een probleem.

Ezekiel had zich zijn transfer naar Anderlecht waarschijnlijk ook anders voorgesteld. Hij vertrok met serieuze adelbrieven uit België, maar maakte met Al Arabi niet meteen de juiste keuze, aangezien hij niet meteen uitgeleend werd. Nu dat wel het geval is, moet hij op een positie spelen die niet de zijne is.

Op die rechterflank heeft Ezekiel nog geen enkele echt goeie wedstrijd gespeeld voor Anderlecht. Nochtans blijft Besnik Hasi hem verdedigen. "Hij kan het, maar het is moeilijk voor hem", gaf hij toe. Maar zolang Najar afwezig is, heeft Hasi weinig andere opties.

Geen rechterflank

Lukebakio wil hij nog niet voor de leeuwen gooien en Kawaya is een linkerflank, waar de concurrentie momenteel groot genoeg is. Conte is dan weer helemaal weggedeemsterd. Trezeguet zou een oplossing kunnen bieden, maar die is na maanden revalidatie nog niet topfit.

Ezekiel is een spits. Iemand die links en rechts de ruimte nodig heeft om zijn acties te maken. En die heeft hij momenteel niet, zeker niet tegen het gros van de ploegen uit eerste klasse, die met negen man achter de bal komen spelen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties