Guillaume Gillet in cijfers: beslissend in 1/3de van de matchen

Guillaume Gillet in cijfers: beslissend in 1/3de van de matchen
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Hij haalde het gisteren zelf aan: "Ik heb het niet altijd even goed gehad op Anderlecht. Ik heb ook mindere momenten gekend." Maar dat Guillaume Gillet een plaats verdiend in de geschiedenisboeken van Anderlecht, dat staat vast.

Gillet speelde in totaal 329 (330 zondag) officiële wedstrijden voor Anderlecht. Daarin scoorde hij 61 doelpunten en gaf hij 42 assists. Goed voor een ongelooflijk totaal van 103 goals waar hij minstens een voet in had. Dat is bijna 1 op 3. Niet slecht voor een jongen die grote delen van zijn carrière achteraan stond.

En laten we ook zeggen dat het geen intikkertjes waren allemaal. Vers in het geheugen ligt nog zijn knal tegen Monaco en die kopbal tegen Lokeren was ook niet van de poes. En op internationaal vlak scoorde hij een loeier tegen Kroatië voor België. Even een opfrissertje...

In de Champions League kwam hij in elf wedstrijden niet tot scoren, maar in 34 Europa League-matchen deed hij dat wel acht keer. In de Beker van België scoorde hij slechts twee keer, maar wel eentje die Anderlecht zijn laatste bekerwinst opleverde (2008). 

En oh ja, onder stress kan je ook altijd op hem rekenen. In de laatste minuut de penalty omzetten tegen Club Brugge die je het kampioenschap oplevert... Je moet het maar doen. Anderlecht gaat hem missen!

Gillet in cijfers:

Wedstrijden: 323
Goals: 61
Assists:42
CL-wedstrijden: 11
EL-wedstrijden: 34

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties