RMP kan Club Brugge niet bedreigen en wordt met 3-0 naar Henegouwen gestuurd
Cédric De Volder
Cédric De Volder vanuit Brugge

Club Brugge 3 - 0 Royal Mouscron Péruwelz

De eerste drie zijn binnen voor Club Brugge. En dan spreken we over punten én doelpunten. De eerste wedstrijd van 2016 werd voor blauw-zwart een eenvoudige klus. Royal Mouscron Péruwelz werd met 3-0 naar huis gestuurd.

• Club Brugge heeft geen enkele moeite met Royal Mouscron Péruwelz
  • Ludovic Butelle toonde zich een betrouwbaar sluitstuk
  • De West-Vlamingen staan voor minstens een dag naar KAA Gent aan de leiding

Michel Preud’homme koos voor de eerste (officiële) wedstrijd van 2016 meteen voor een verrassing. Ludovic Butelle stond in doel, maar ook Mikel Agu vierde zijn debuut. De huurling van FC Porto maakte een goede indruk op winterstage en kreeg de voorkeur op Timmy Simons.

Engels is helemaal terug

De nieuwe doelman schreeuwde zijn stem dan wel schor, maar Club Brugge had na amper tien minuten een wake up-call nodig. Royal Mouscron Péruwelz kwam opzetten met een counter uit het boekje. Thomas Meunier probeerde de bal weg te werken, maar trapte tegen de eigen paal.

Club Brugge was duidelijk de betere in het spel, maar dat kreeg aanvankelijk geen vervolg op het scorebord. Tot het halfuur: Bjorn Engels dook uitstekend op aan de tweede paal om een vrije trap van Lior Refaelov tegen de touwen te duwen, 1-0.

RMP-defensie staat te zzzzz…

Na amper vijf minuten voetballen na de koffie was de wedstrijd al beslist. Deze keer stond de defensie van RMP te slapen bij een hoekschop. Diaby kwam aan de tweede paal uitstekend inlopen. De vijfvoudig Malinees international zette ineens zijn misser van voor de pauze recht, 2-0.

Ook Jelle Vossen mocht zijn doelpuntenrekening voor 2016 openen. Vanaken verstuurde een heerlijke lange bal naar Diaby. Laatstgenoemde was niet egoïstisch en bood het voormalige boegbeeld van KRC Genk de 3-0 op een gouden schoteltje aan.