Brugse nieuwkomers onder de loep: Franse brulboei met allure en de leerjongen van het tactische genie
Cédric De Volder vanuit Brugge
| 17 reacties

Hoe deden Ludovic Butelle en Mikel Agu het tijdens hun debuut voor Club Brugge?

Brugse nieuwkomers onder de loep: Franse brulboei met allure en de leerjongen van het tactische genie
Foto: © Photonews

Michel Preud’homme toverde voor de eerste wedstrijd van 2016 meteen twee debutanten uit de hoed: Ludovic Butelle en Mikel Agu. Hoe deden die jongens het tegen Royal Mouscron Péruwelz? Onze man ter plaatse had toevallig een vergrootglas mee naar Olympia.

Ludovic Butelle: Franse brulboei mét allure

Ludovic Butelle staat in doel. En dan hebben we het niet over zijn positie, maar over de présence van de Franse doelman. De vervanger van Mathew Ryan - want jawel, dat is hij - stuurde zijn verdediging vanaf minuut één.

En hoe? Het Jan Breydelstadion zat toch vrij goed vol en toch waren de instructies van de 32-jarige goalie tot op de persbanken te volgen. Butelle had verder geen onmogelijke taken te verrichten, maar toch belangrijk: op hoge ballen toonde hij zich een keizer in het luchtruim.

Het is natuurlijk nog vroeg om een conclusie te trekken, maar we verwachten Sébastien Bruzzese de eerstvolgende maanden niet meer tussen de palen. Elke kampioenenploeg beschikt over een topdoelman. Club heeft er alvast een heel goede gevonden.

De ervaring van Ludovic Butelle is enorm belangrijk met zo'n jonge verdediging 

Michel Preud'homme

”Ludovic heeft getoond dat hij vertrouwen heeft en ervaring uitstraalt”, is ook Michel Preud’homme tevreden. ”Dat is extra belangrijk als je met zo’n jonge verdediging voor je speelt. En na de inbreng van Tuur Dierckx en Sander Coopman was het zelfs een heel jonge ploeg.”

Mikel Agu: nonchalant mannetje met leuke voeten

Mikel Agu wordt door Club Brugge voor een seizoen gehuurd (zonder aankoopoptie, nvdr.) van FC Porto. De 22-Nigeriaan lag de voorbije maanden in de lappenmand, maar kon zich vanavond eindelijk tonen op een Belgische grasmat.

Alhoewel? Het oogde allemaal heel nonchalant en bij momenten zelfs een beetje traag. Timmy Simons of Claudemir hebben niet het voetbaltalent van Agu, maar twee voorgenoemde kerels gaan wel voorop in de strijd. Die brekende rol voor de defensie lijkt niet meteen dé troef van Agu.

Maar nogmaals: we mogen de rekening van de Porto-huurling niet maken na één wedstrijd tegen godbetert Mouscron-Péruwelz. Misschien moet hij nog een beetje wennen aan de barre temperaturen? De voorbije maanden zat hij vooral in de fitnesszaal. En in Porto is hij dezer dagen toch vijftien graden gewend…

Mikel Agu heeft nog veel werk om even goed te worden als ons tactisch genie

Michel Preud'homme

”We zijn het gewend om met een tactisch genie voor de verdediging te spelen”, maakt Preud’homme de vergelijking met Timmy Simons. ”Mikel heeft nog veel werk om even goed te worden als onze aanvoerder. Al heeft hij natuurlijk ook andere kwaliteiten.”

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties