"Lukaku wil naar CL? Waarschijnlijk heeft hij gelijk, maar..."

"Lukaku wil naar CL? Waarschijnlijk heeft hij gelijk, maar..."
Foto: © Photonews

Romelu Lukaku is bezig aan een topseizoen, maar volgend seizoen wil hij graag een stapje hogerop. De Rode Duivel droomt van de Champions League en dat zit er met Everton niet meteen in.

Martin Lipton van The Sun heeft alle begrip voor die ambitie. "Hij heeft het gevoel dat hij de Champions League zou moeten spelen en hij heeft waarschijnlijk gelijk."

Lukaku maakt indruk dit seizoen. "Hij doet het uitstekend en scoort een hoop goals. Hij is een topper en een doelpuntenmaker, en hij leert en groeit nog steeds als speler."

"Chelsea zal hem niet terughalen"

Een terugkeer naar Chelsea zit er volgens Lipton niet in. "Ze zullen hem niet terughalen, want ze zullen geen Champions League spelen, dus daar gaat hij niet naartoe.

Maar waarom geloofden ze bij The Blues niet in hem? "Jose Mourinho besliste dat hij een speler op overschot was toen Diego Costa gekocht wordt. Ik vraag me af wat de Chelsea-fans daar nu van denken."

"De meeste van zijn (Mourinho, nvdr) beslissingen lijken de juiste. Als het enige wat Lukaku nodig had een arm om zijn schouder was, dan zie ik niet in waarom een speler dat niet kan krijgen."

Volgens Lipton was dat de boodschap die ze uitstuurden vanop Stamford Bridge. "Een jonge speler mist een penalty, hij laat zijn hoofd hangen en je geeft hem op? Dat snap ik niet."

Toch rest er de vraag hoe Lukaku het zal doen bij een topclub. Sommige spelers gedijen beter buiten de spotlights. Lipton verwijst naar Christian Benteke. "Die gedijt het best als hem gezegd wordt hoe fantastisch hij is. Als de verwachtingen veel hoger liggen, zoals bij Liverpool, heeft hij het moeilijk."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties