Maes steekt doelman hart onder de riem: "Dit heeft niks met vorm te maken"

Sean Raab
| 2 reacties
Maes steekt doelman hart onder de riem: "Dit heeft niks met vorm te maken"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Marco Bizot bezorgde met een onbegrijpelijke flater Anderlecht zondagavond de drie punten. De Nederlandse goalie, die een sterke reeks keepte, heeft zijn flater al verteerd: "Op z'n Nederlands", aldus coach Peter Maes.

Doelman Marco Bizot heeft al betere tijden meegemaakt. Toch laat de Nederlander de blunder van afgelopen weekend hem niet kraken. Coach Peter Maes vertelt hoe Bizot er deze week van herstelde: "Op z'n Nederlands hé", lachtte Maes. "Hij denkt al aan het volgende. Hij weet dat hij een fout maakte, maar staat er niet onnodig lang bij stil."

Geen gebrek aan vorm

Ik heb veel ergere dingen gezien

-Peter Maes

Het ligt niet aan de vorm van de Nederlander: "Dit heeft niks met vorm te maken. Je ziet als iemand twijfelachtig speelt, dat is hier niet het geval. Dit was een eenmalig ongeluk. Iedereen mag fouten maken, zolang je ervan kunt leren", aldus de Limburgse trainer.

En hoe zit het dan met tweede doelman Làszlo Köteles? "Làszlo is een echte teamplayer", zegt Maes. "Hij is momenteel heel hard aan het werken om klaar te staan wanneer we hem nodig hebben. Meer kan je niet vragen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties