Neeskens Kebano: van held bij Charleroi naar bankzitter bij Genk
Maarten Pottie
| 16 reacties

De negatieve evolutie die Neeskens Kebano doormaakt bij Racing Genk

Neeskens Kebano: van held bij Charleroi naar bankzitter bij Genk
Foto: © SC

Neeskens Kebano bracht Charleroi vorig jaar eigenhandig naar play-off 1 en verzilverde daar Europees voetbal. Deze play-offs begon hij op de Genkse bank, waar liep het fout voor Congolees?

Het prijskaartje

Neeskens Kebano maakte de overstap naar de Smurfen voor een transferprijs van maar liefst 4 miljoen euro. Voor zo'n prijs wordt er meer van je verwacht dan gewoon goed voetballen. De druk dat een dergelijk bedrag met zich meebrengt is niet te onderschatten. Vraag dat maar Ilombe Mboyo, Petit Pélé heeft zijn prijskaartje van 4 miljoen nooit kunnen waarmaken op het veld.

Stapje hogerop

Met alle respect voor de Zebra's, maar Racing Genk is toch nog een niveau hoger. Voor veel spelers is dat moeilijk te verteren. Vaak breken ze pas helemaal door in hun tweede jaar, na een aanpassingsperiode. Voor 24-jarige aanvallende middenvelder kunnen we enkel hetzelfde hopen.

Rendement

En bij het stapje hogerop wordt ook rendement verwacht. Kebano was in 23 competitiewedstrijden voor Genk goed voor 4 doelpunten en 4 assists. Dat is een beslissende actie elke 245 minuten. Dat is gewoon niet voldoende als aanvallende speler bij een G5-club.

Niet het middelpunt

Bij Charleroi draaide het allemaal rond Neeskens Kebano. Bij Racing Genk is dat niet het geval. Zeker onder een trainer als Peter Maes, waarbij iedereen in functie van het team moet spelen. Maes duldt geen niet-meewerkende spelers. De Congolees moet meer werken, wat zijn rendement en acties niet ten goede komen.

De concurrentie

Bij de start van het seizoen was Kebano gewoon eerste keus. Maar tijdens het tussenseizoen kwamen er toch een paar aanvallende versterkingen bij. Nikolaos Karelis en Mbwana Samatta in de spits en Ruslan Malinovskyi als aanvallende middenvelder. Ook de ontbolstering van Leon Bailey zorgt voor een extra concurrent.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Nieuwste reacties