Ciman en Drogba onderuit in MLS, Van Damme kan wél winnen

Bart Ver Elst

In de Major League Soccer hebben Laurent Ciman en Didier Drogba met Montréal Impact een pijnlijke nederlaag opgelopen tegen Toronto. Jelle Van Damme kon met LA Galaxy dan wel weer winnen na een spektakelstuk.

Didier Drogba kreeg bij Montréal zijn eerste basisplek van het seizoen, maar dat resulteerde niet in een overwinning. Met Laurent Ciman een hele wedstrijd op het veld ging de Canadese ploeg onderuit op het veld van Toronto. Het werd 2-0 na twee doelpunten van Sebastian Giovinco.

De Italiaan scoorde net voor rust met een strafschop en tien minuten voor tijd maakte hij zijn zesde doelpunt van het seizoen. Dankzij de nederlaag zijn Ciman en Drogba hun eerste plaats kwijt.

Wel succes voor Van Damme

Jelle Van Damme mocht wel zegevieren met Los Angeles Galaxy. Het werd uiteindelijk 5-2 tegen Real Salt Lake, na onder meer een doelpunt van Steven Gerrard. Van Damme stond een hele match in het hart van de defensie en liep in de tweede helft tegen een geel karton aan.