Oefenmatchen: OHL haalt uit, KV Mechelen gaat de boot in

De start van het nieuwe seizoen in de Jupiler Pro League komt snel dichterbij en dat betekent dat de affiches van de oefenmatchen steeds interessanter worden. Wij gieten de resultaten voor u in een overzicht.

FC Luik - Sint-Truiden 0-1

Sint-Truiden ging zaterdagavond op bezoek bij FC Luik. En de Kanaries hebben een 0-1 overwinning geboekt. Steven De Petter scoorde na de pauze het enige doelpunt van de wedstrijd.

SK Lierse - KRC Genk 0-0

SK Lierse en KRC Genk hebben de punten verdeeld in een oefenpot. Zowel in de eerste als in de tweede helft werd er niet gescoord.

FC Eindhoven - KV Mechelen 2-1

KV Mechelen heeft een oefenmatch van de Nederlandse tweedeklasser FC Eindhoven verloren. Malinwa kwam in de tweede helft nochtans op voorsprong via nieuwkomer Yohan Croizet, maar in het slot keerde Eindhoven de situatie nog om.

Dankzij twee doelpunten van Mart Lieder trok Eindhoven een scheve situatie nog recht, 2-1.

VK Linden - Oud-Heverlee Leuven 0-7

OHL speelde zaterdag een traditionele oefenwedstrijd op het veld van tweedeprovincialer VK Linden. 40 minuten lang stond er een brilscore op het bord, maar Houdret en Kostovski zorgden ervoor dat een jong OHL met 0-2 de rust in kon.

In de tweede helft diepten Yagan (2x), opnieuw Kostovski, Sula en Lokando aan tot 0-7.

Vitesse Arnhem - KV Oostende 2-3

Net als vorig seizoen oefende KV Oostende tegen Vitesse Arnhem. Toen eindigde het duel op 2-2 en dat leek ook nu even de eindstand te gaan worden.

De Kustboys gaven twee keer een voorsprong uit handen en de 2-2 viel pas in de slotfase. Uiteindelijk bezorgde Tomasevic KVO één minuut later toch nog de 2-3 zege. El Ghanassy en Canesin hadden eerder al gescoord.

Red Star - Anderlecht 1-1

Ook in de wedstrijd van Anderlecht zat het venijn in de staart. Daarover kunt u hier meer lezen.

Seraing United - Moeskroen-Péruwelz 0-4

Moeskroen-Péruwelz toonde zich goed bij schot in de Waalse derby tegen Seraing United. Hubert, Michel (vanop de stip), Frédéric en Mulic waren de doelpuntenmakers van dienst.